onsdag 30 maj 2018

Tips på bra fonder

Fokus är bra fonder som har utmärkt sig över flera år, har en bra avkastning och låg avgift. I listan hittar du mina bästa tips på olika fonder som indexfonder, globala-, Sverige-, räntefonder, ETF m. Portföljerna heter: Offensiv, Balans och Bra fonder. Dessa fungerar lika bra i en PPM portfölj som i en vanlig fondportfölj.


Med tips , verktyg och fakta hjälper vi dig på traven att få koll på dina fonder och att göra ett eget fondval.

Fondkollen är en branschgemensam satsning med enkla verktyg som hjälper sparare att fatta medvetna beslut om sitt fondsparande, privat och till premiepensionen. Vårt stora utbud av fonder ger dig större möjlighet att hitta de bästa, använd vår fondguide för att få hjälp att sätta samman ditt sparande. Aktier tips för nybörjare.


Vi vill vara tydliga med att historisk avkastning inte är en garanti för framtida avkastning, även om historisk avkastning någonstans är en indikation på att ett bolag och dess aktie går bra – Det finns mycket att ta hänsyn till när man kollar efter de bästa aktierna på lång sikt. När sparmålet och spartiden är bestämd är det dags att välja fonder. Ny startpunkt ändrar hur aktiefonderna beskrivs” varnar att inte glömma tidigare börsras.


Vi ger dig tips på fonder , indexfonder och andra tillgångsslag. Lär dig allt om fonder och fondsparande med denna gratis fondskola.

Lär dig vad en fond är, olika typer av fonder och hur du får riktigt bra avkastning. Många läsare vill ha konkreta tips om bra fonder. Och därför skriver jag ibland artiklar som försöker hjälpa till. Men kvalitet är något långsiktigt, så mina tips ändras sällan.


Fast efter min förra krönika ”Dags att vårstäda i fondportföljen” är det nu ett bra tillfälle att sammanfatta mina tips. Tio köpvärda fonder i november Köptips Börserna har fortsatt att stiga under oktober med stöd från en bra rapportperiod på båda sidor Atlanten. Placera väljer att göra ett fondval inför november och det är storleken som räknas. Vilka fonder har gått bäst senaste året och vilka har egentligen lägst avgift? Välj den lista som du vill kika lite närmre på.


Fördelarna med att spara i fonder. Att spara i fonder har många fördelar. Om du sparar dina pengar i en fond har du större möjlighet att få pengarna att växa, jämfört med om du har dem på ett sparkonto. Ska du däremot fondspara på kortare sikt är räntefonder att föredra.


Bra att känna till är att varje fond har olika rating, utmärkelser och avgifter. Rating är ett slags betygssystem för fonder. Med Stabila Fonder abonnerar du på skräddarsydda sparförslag – enkelt och smidigt direkt i din mejl.

Du slipper ägna timmar framför datorn åt att granska siffror, jämföra rapporter och välja bland triljoner fonder. Vi gör urvalet åt dig, så att du kan ägna livet och fritiden åt roligare saker. Det finns en anledning att flera tusentals människor väljer samma fonder , och det är för att de är billiga och ger bra avkastning. Om du vill ha gratis hjälp med att sätta upp ett månadssparande och välja fonder så kan du använda Avanzas portföljgenerator här.


Många väljer fonder som historiskt har visat den bästa värdetillväxten under någon perio vanligen det senaste året. Dessa fonder kan vara en bra inkörsport om du vill börja med fonder. Speciellt om du vill månadsspara. Index har i regel en stabil utveckling och diversifieringen får du ju inbakad i indexet. Internationella fonder för att sprida exponeringen ytterligare Internationella fonder kan vara intressant att titta på av två huvudsakliga skäl.


Tipsen kan ses som ett komplement till övrigt sparande och har ofta en relativt hög risk. De baseras på bankens analys och tidshorisonten är tre till sex månader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg