onsdag 2 maj 2018

Hjälp med skilsmässa

Här hittar du information om hur en skilsmässa går till samt vad som gäller vid bodelning. Glädjande nog har skilsmässorna i Sverige minskat de senaste åren. Men det är fortfarande nästan hälften av alla äktenskap som slutar med att man bestämmer sig för att skiljas. Här kan du läsa om vad som gäller vid en skilsmässa.


Som föräldrar är det bra att komma överens om vem som ska ha vårdnaden, om var barnet ska bo och om hur umgänget med barnet ska se ut. Ni kan få hjälp hos kommunens socialtjänst om ni inte kan komma överens.

Frågan visar på problemen som uppstår när man dröjer med att göra färdigt bodelningen. Så snart det är möjligt efter att man har ansökt om skilsmässa bör man göra en bodelning. För att undvika denna typen av problem kan det vara bra att ta kontakt med en jurist så fort ni har bestämt er för att separera. Se över vilka fullmakter ni har mellan varandra.


Eftersom många föräldrar sparar till sina barn kan det vara en bra idé att se över sparandet och eventuella föräldrafullmakter vid separation eller skilsmässa. Kontakta oss så hjälper vi er både med fullmakterna och att fortsätta spara till barnen även som separerade. När skilsmässan är färdig är det dags att göra en bodelning Fördelning av makars giftorättsgods. Bodelning mellan makar kan göras med anledning av skilsmässa , dödsfall eller under äktenskapet.


Då är huvudregeln att alla tillgångar och skulder tas upp och att en likadelning görs mellan er.

Få hjälp med det tunga vid bodelningen oavsett skilsmässa eller dödsfall. Men en skilsmässa handlar inte bara om att säga hej då till en person man trodde att man skulle dela livet med. Det medför också en lång rad praktiska besvär. Här är råd som gör skilsmässan lite mindre komplicerat.


Vi har tagit fram information till dig som står inför en skilsmässa. Vad ska man tänka på, vilka rättigheter har man och vart kan man vända sig för att få hjälp och mer information? Vi hoppas att det här ger dig svar på några av dina frågor! Mannen tjänar mer, har iofs oxå en lägenhet o egna utgifter.


Men eftersom han vill lösa detta snabbt med huset! Skilsmässa Juridik, känslor, forum, tips m. En skilsmässa är ofta komplicera både psykiskt och juridiskt. Juridiska regler, men även tips på hur du kan undvika eller gå vidare med din skilsmässa. För att skiljas måste en ansökan om skilsmässa upprättas.


Tveka inte att ta hjälp av en advokat vid bodelning. Det kan också krävas extern hjälp om man inte kommer överens om vad som tillfaller vem, vid en skilsmässa. Då kan det man behöva hjälp av en bodelningsförrättare som hjälper till att göra en fördelning så rättvist det bara går.


Bodelning vid skilsmässa Bodelning när ditt äktenskap tar slut Juridisk hjälp när du behöver den som mest. När ett äktenskap går i kras kan de starka känslor som uppstår fördunkla omdömet för vilken rationell person som helst.

Vi hjälper er med bodelningsavtal och att genomföra bodelningen med utgångspunkt i objektiv rättvisa. När det kommer till andra delen av er skilsmässa , bodelningen, rekommendas starkt att ni tar hjälp av en jurist. Det är svårt att hantera själv även för en jurist som inte jobbar med familjerätt. Tänk på detta om ni vill hantera er skilsmässa själva: Er skilsmässoansökan skickas till tingsrätten. Har nu efter ett nästan 20-årigt förhållande, där vi gifte oss efter ett par år, (äntligen) kommit till skott med en skilsmässa där jag nu insett att jag själv har kämpat i ett antal år för länge för något som borde avslutats för länge sen.


Vi har haft dålig kommunikation under hela vårt förhållande och det har ju inte direkt blivit bättre nu. Bodelning kan göras vid en skilsmässa , när ett samboförhållande upphör, när man fortfarande är gift eller när någon i paret dör. Om bodelningen ska göras vid en skilsmässa är utgångspunkten vilka egendomar ni hade den dag som tingsrätten tog emot er ansökan om äktenskapsskillnad.


När ni överväger skilsmässa och behöver hjälp med att komma överens om saker och ting, kan ni ansöka om medling i familjefrågor (perheasioiden sovittelu). Medling kan ofta vara nyttig och hjälpa er att komma överens i olika frågor utan rättegång. Man kan till exempel prata om barnens situation i medlingen.


Växla mellan att bo i lägenheten med barnen varannan vecka. Den andra veckan kanske hos en kompis, hos föräldrarna eller i en liten lägenhet ni kan låna, hyra eller köpa tillsammans. Ring runt till alla hyresvärdar du kan hitta och förklara situationen. Någon som själv har separerat kanske vill hjälpa till med en lägenhet.


Tingsrätten skickar då ett meddelande om skilsmässan till Skatteverket som registrerar den. Först när skilsmässan vunnit laga kraft kan man gifta om sig på nytt. Gratis information om hur ni själva kan göra en bodelning utan advokat samt möjlighet att ladda ner ett bodelningsavtal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg