måndag 7 maj 2018

Sirila män sökes

Sirila gentlemän sökes. Vi är två ensamstående damer, och år, varav en är lite halt. Vi söker var sin manlig vän. Vi vill gärna att ni bor i Tomelilla eller dess närhet och har bil, så ni kan köra oss till Kivik när fruktträden blommar.


Alma och Margit vet inte riktigt vad sirila betyder, men det ser bra ut i kontaktannonsen, och nu väntar de ivrigt på svar.

I väntan på trevliga män vänder Alma och Margit upp och ner på Solgläntans äldreboende. De bor där i väntan på nya lägenheter eftersom deras hus ska jämnas med marken av Tomelilla kommun. Jag väntar länge på att det ska hända något Visst, det händer saker: Alma och Margit får flytta ifrån sina hus och in på ålderdomshem. Där får de lära sig datorkunskap och sätter in en kontaktannons. Alma samt Margit vet inte riktigt vad sirila betyder, men det ser bra ut i kontaktannonsen, samt nu väntar de ivrigt på svar.


Skickas inom 2-vardagar. Boken har läsarrecension.

Pensionärshemmets bitska föreståndaren Ulla vet inte vem hon tampas med när hon trilskas med damerna, och även oppositionsrådet Kjell får sina fiskar varma. Gamla damer sitter inte där man sätter dem! Skyddsomslag i nyskick. Några minimala hanteringsspår, för övrigt i presentskick. Nödvändiga cookies låter dig använda webbplatsen genom att aktivera grundläggande funktioner, såsom sidnavigering och åtkomst till säkra områden på webbplatsen.


Hon skrattade hjärtligt när hon berättade om de två äldre damerna som börjar sälja potensmedel via tidningsannons för att få in pengar så att de kan installera toalett i sitt lilla hus. De två väninnorna Alma och Margit tvingas sälja sina hus, eftersom kommunen skall bygga en väg tvärs över deras tomter. I väntan på pensionärslägenheter bor Alma och Margit temporärt på Solgläntans äldreboende. Webbplatsen använder sig av kakor (cookies) för olika funktioner och för att ge en bra användarupplevelse. Det finns inga omdömen till denna titeln.


Klicka här för att vara den första som skriver ett omdöme. Köp av 1st vara Vinnarmail skickas automatiskt till dig efter du slutfört ditt köp i kassan. Informationen hittas i mailet under rubriken Meddelande från säljaren. De 2sidorna är lättlästa och man drar på smilbanden ibland.


Jag brukar inte gilla roliga böcker, just för att jag inte tycker att de är så roliga, men den här var skriven på ett varmt sätt och den var riktigt bra.

Jag antar att det är Karins stil att skriva. Den handlar om de två damerna Alma och Margit som är i 80-årsåldern. Den ena är änka och den andra har bott tillsammans med sin bror, som har avlidit. De bor på var sin sida om en väg, i var sin villa.


Hon kommer till Sätra bibliotek i morgon, onsdag, kl 14. Karin Brunk Holmqvist har gett ut en radda böcker om pigga äldre människor. Karin har skrivit bland annat den humoristiska romanen Potensgivarna.


Huvudpersonerna är alla. Damerna är grannar och bor i sina små stugor i Tomelilla på Österlén. En vårdag får damerna veta att kommunen skall bredda vägen så att deras hus måste jämnas med marken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg