torsdag 17 maj 2018

Göra en bra powerpoint presentation

Designern Damon Nofar är expert på just snygga powerpoint - presentationer , och har satt samman en egen med tips på hur man lyckas med dem. Här har vi sammanställt de bästa råden. Hela presentationen hittar du här.


Gör egen design Undvik frestelsen att utgå från en standard-mall. Det gör att alla kan fokusera på diskussionen, och inte på vad som finns på powerpoint - presentationen.

Om du använder Powerpoint bildspel – ”vispa” inte runt med musen över bilden. Du vet exakt var du pekar, men dina åhörare har svårt att se den lilla pilen. Om det känns som du rör musen i ultrarapid har du en bra musföring. De ovan nämnda tipsen är användbara för en pitch eller liknande typ av presentation , men långsiktigt kan det vara värt att lära dig mer om programmet.


Powerpoint är ett bra hjälpmedel att använda sig av när man ska göra en presentation. Fy böveln för Powerpoint säger någon, men håller du det enkelt blir det bra för både dig och åhörarna. Snurra inte in dig i detaljerade flödesscheman eller punkter på en sida.

Ha hellre en bild som du talar runt. Vi går igenom alla presentationer innan varje konferens och finns på plats som stöd och hjälp för den talare som behöver designhjälp. Vi räknar dessutom med att det tar tid. Själva räknar vi att det tar en dag för att göra en riktigt bra och genomtänkt presentation från grunden.


Här beskriver jag hur man gör en PowerPoint presentation , som är bra när du ska redovisa ett skolarbete eller presentera något på jobbet. Gör en förstasida som tydligt berättar vad ditt ämne är. Klicka på textrutan och skriv in din text.


Gör en punktlista genom ArkivFormatPunkter och numrering. Här kan du välja vilken typ av punktlista du vill använda. Släck ppt- en iblan när du vill ha publikens uppmärksamhet. Kortkommandot för det är B (tryck B igen och den kör igång från där du var).


Det finns några saker och faktorer som gör att vi minns det som sagt bättre. Tag fasta på dem när du syr ihop din presentation. Vi minns det som sägs tidigt i en presentation.


I denna “Använd PowerPoint rätt, så här gör du” skriver ni “Den främsta regeln av alla för att skapa en kvalitativ PowerPoint är att du följer regeln “max punkter per bild”.

Det innebär max or max sju bilder, max sju siffror vad det än är. Men idag är den gamla trotjänaren långt ifrån det enda alternativet! Det finns en uppsjö av nya verktyg som är mycket vassare för att göra imponerande presentationer och få dem att se bra ut också.


När du gör en inspelning av en presentation sparas alla element (berättarröst, animeringar, pekarens rörelser, tidsinställningar och så vidare) i själva presentationen. En säljande presentation hjälper dig att lyckas med dina affärer. Presentationen blir i princip en video som åhörarna kan titta på i PowerPoint. Att göra bra presentationer dock är en konst som kräver kunskap och träning.


Här följer lite tips hur du gör en säljande presentation. Oavsett hur bra presentatör du är, kan du inte ämnet du skall prata om blir det ingen säljande presentation. En instruktionsfilm som hjälper dig använda Microsoft PowerPoint för att skapa en egen presentation. TemplatesWise har en stor samling av mallar från fotografier, abstrakt grafik och clipart. Kategorierna är affärs -, finans -, natur och resor.


Förutom mallar, det webbplats erbjuder gratis tabeller, diagram, ikoner och musik slingor. I stort sett allt som behövs för en bra PowerPoint - presentation kan hittas här. De flesta stora organisationer har tagit fram en egen mall – använd den! Utgå också ifrån en tydlig struktur i din presentation : Börja med en förstasida med ämne, talare och datum. Därefter en agenda eller avsnittsöversikt, där du snabbt går igenom vilka olika områden du kommer att beröra.


Powerpoint och Keynote är två vanliga verktyg i arbetslivet – men hur gör du en bra presentation ? Samuel tar upp sju riktlinjer du kan följa för att glänsa när du håller din nästa presentation. En muntlig presentation kan vara allt från himmelsk till en pina att behöva uppleva. Att fängsla publiken då du genomför en presentation med hjälp av PowerPoint kräver ett genomtänkt budskap, välanpassade bilder och ett stort mått av övning. Du kan enkelt lyfta din presentation till nya höjder som gör den engagerande och uppskattad genom att följa dessa råd: Gör din egen presentation med dina egna bilder.


Det första intrycket Innan du har sagt ett enda ord gör du ett intryck – särskilt när du möter människor för första gången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg