måndag 8 augusti 2016

När är det försent att göra abort

Det är alltid du som är gravid som bestämmer om du vill göra abort eller inte, det står i abortlagen. Du har också rätt att ändra dig när som helst före själva aborten. Det kan vara bra att prata med den som du har blivit gravid tillsammans med om hur du vill göra. Det är också bra att fatta ett gemensamt beslut om det går.


Därför får en abort aldrig göras efter vecka 21. Om det är för sent för abort.

Du måste föda barnet om det inte längre går att göra en abort. Be om stöd från vården och personer omkring dig om det blir så för dig. Du kan välja att behålla barnet när det är fött om du vill. Det finns de som tror att det är omöjligt att förändra världen. Men det går, och RFSU vet hur man gör.


Alla som befinner sig i en sådan situation har mycket att tänka på om deras hälsa och välbefinnande. Den viktigaste frågan är : när är det för sent att få abort ? Det stämmer bättre att du är i åttonde veckan.

Familjelivs graviditetskalender har vart himla strulig senaste tiden och det har varit svårt att få den att stämma. Ja, den 8de fick jag reda på att jag var gravid. Ca 2dagar efter fick jag ÄNTLIGEN tag på en lä kare och fick tid.


När är det försent för abort ? Det är bra att ha någon med sig som stö någon som kan stötta, lugna och peppa när det gör ont under en medicinsk abort. Men även vid kirurgisk abort , men då får den som är sällskap vänta i ett annat rum medan aborten utförs. Nu undrar jag bara om hon skulle må mycket dåligt av att bli steriliserad och ” göra abort ” när det är så här långt? Att låta henne föda ungarna eller ta bort dem? När man ringer abortmottagningen för att boka tid för abort eller bara fråga om råd så är det bra om man kan ange tidpunkten för sin senaste mens.


Denna information hjälper personalen att avgöra hur långt i graviditeten du är gången och kan på så sätt ge rätt råd. Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst. Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av. Läs även: 1kvinnor gör abort i Sverige varje dag – nu vill vi prata om det. Abort som utförs under säkra former utgör ingen medicinsk risk för kvinnan.


Det är ovanligt med allvarliga komplikationer efter en abort eftersom de flesta aborter görs tidigt i graviditeten. Risken för att få besvär efter en abort ökar ju senare i. Måste killen få veta att jag gör abort ?

Jag är gravid och har bestämt mig för att göra abort. Jag har beställt en tid för undersökning och jag. Jag undrar när det är försent att göra abort ? Det vill säga hur länge kan kvinnan själv bestämma. Mitt syfte med denna uppsats är att försöka utreda huruvida abort är rätt eller fel ur olika etiska synsätt. Anledningen till varför jag vill göra det är att jag vet att det är delade åsikter överallt runt om i världen och dessutom är illegal abort ett stort problem i många länder.


Att göra abort är inte bara att avbryta en graviditet. Det är att beröva barnet tid och rum att växa i och att förneka hans eller hennes existensberättigande. Det är med andra ord att motsätta sig livet och Guds vilja för oss och hela skapelsen. Den gravida kvinnan som gör abort är dock inte ensam ansvarig för sin handling, och det.


I Malta är aborter är helt olagligt, oavsett anledning. I Portugal, Irland och Polen tvingas kvinnor som vill göra abort , men som inte uppfyller kraven, iväg till andra europeiska länder. Femtio år efter att svenska kvinnor smög iväg till Polen för att avsluta oönskade graviditeter kommer nu de polska kvinnorna hit.


Det är tillåtet att göra abort när alla andra medel för att avvärja denna fara undersökts. Efter det tredje stadiet, när fyra månader passerat, är det inte tillåtet att avbryta graviditeten förutom om en grupp pålitliga medicinska specialister beslutat att det kommer leda till kvinnans död om fostret behålls. Det är två läkemedel som ges, det första 2–dagar innan aborten ska genomföras.


Denna tablett får kvinnan på en gynekologisk mottagning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg