fredag 5 augusti 2016

Första förband benficka

Stort utbud inom första hjälpen, till exempel första förband. Fri frakt vid köp över 500kr. Skogs- och trädgårdsmaskiner från kända varumärken. Akla tryckförband är det klassiska militära tryckförbandet som traditionellt förvaras i höger benficka.


Första förband benficka

Bestäm med dem vad NI använder för standard (höger benficka eller annat). Militär standard var i mitten på 90-talet, då jag gjorde lumpen att ha första förband i VÄNSTER benficka , då man hade allt annat i höger och att vänster ju ses som höger, av den hjälpande, som rent statistiskt är högerhänt. Andra olyckstillfällen då man har nytta av ett första hjälpen kit är vid brännskador då man använder en lindrande brännskadegel, vid större eller mindre sår då man använder sårtvätt och passande plåster och vid stukningar och sträckningar då man använder en elastisk binda för ett stödjande förband.


Se alltså till att ha. Tanken är ju att det första förband man har i höger benficka är för eget bruk. Ytterligare förband är då bra att medföra för att även kunna hjälpa andra om det inte visar sig vara tillräckligt med endast det de har i sin högra benficka.


En sak som är generell för alla inom Försvarsmakten är placeringen av Första Förbandet. Det skall ALLTID ligga i höger benficka då man strävar efter att alltid använda den skadades egna första förband. Ditt egna behövs ifall du själv blir skadad. Första förband SKALL alltid ligga i höger benficka , inga undantag. Vad gäller fältmössa så är detta en smaksak.


Personligen kan jag rekommendera att alltid ha den i samma benficka för att slippa slarv och mildare ångest då man slipper att leta efter denna efter en dag i fält. Sterilt med flera användningsmöjligheter. Tryck-, hand-, finger- samt täckande förband. Kompressen har en fastsydd elastisk binda med måtten 4x cm.


Förbandet är förpackat i en tålig plastförbackning med rivtråd. Har en bunte sådana här som jag tryckt in bland både arbetskläder, vardags- och fältutrustning! Har letat och letat efter Kronans Första Förband för civilpersoner.


Ni vet, dom man hade i höger benficka när man hade allmän värnplikt. De enda jag hittade var på Rödastjärnan, men 40:- stycket känns lite väl om man vill ha säg styck. Vet att dessa såldes på gamla ÖB, Dvs Överskottsbolaget med diverse militaria. Jag har sett motsvarande paket i vaxpapper från 40-talet. Innehåll, kompress och gasbinda.


När kom förband buret av den enskilde soldaten i Sverige - och annorstädes? Bärs de inte på stridsselen idag, eller? Civila, mörka handskar är tillåtna vid enskilt uppträdande.


Du skall noga följa de bestämmelser som återfinns i reglementen samt de bestämmelser som befälet meddelar. Under fältförhållanden bärs Fältuniform och ersätts INTE med Lätt. På andra förband finns det Första Förband i överskott och jag har bara varit med om att hämta ut lådvis utan någon kostnad.


Första förband benficka

Ett första förband i benfickan har jag allti ett i ryggan med. Det viktigaste är ändå kunskap, läs på vapenbröder och systrar innan ni går ut i skogen på äventyr, och träna gärna så ni kan det. Vår webbutik använder cookies för att erbjuda en bättre användarupplevelse och vi rekommenderar att du accepterar användningen för att helt njuta av din.


Det är en färdig produkt av ett avsnörande förband som kan appliceras med både en och två händer. Soldaterna får öva på att applicera det både på varandra och sig själva. De får också öva på att göra ett avsnörande förband med det förband som de alltid bär med sig i höger benficka. Det gäller att dra åt ruskigt hårt. Förstärkta fickor och knän samt nedtill.


Första förband benficka

Säkerhetsficka med dragkedja på vänster hantverksficka. Ficka för första förband. D-ring, nyckelhängare, ID-kortshållare dold under höger hantverksficka. Benfickor med knivknapp, tumstocksficka, mobilficka, pennfickor, lock på vänster benficka. Extra breda hällor för livrem.


Telefonficka på höften. Tumstocksficka anpassad för alla nya knivar. Vänster benficka har en förstärkt najtångsficka samt telefonfack och verktygsfack. CAT - Combat Application Tourniquet är ett litet och lätt avsnörande förband som helt och hållet stänger igen blodflödet genom artärer till svårt skadade kroppsdelar (extremiteter).


Många fästningmöjligheter, du kan t. Verktygsfickor, hammarhankar, benficka med dragkedja, mobil-, första förband -, bits-, ID-korts- och pennficka. Flertalet av fickorna är förstärkta för bra hållbarhet. Löstagbart nyckelband finns i höger ficka.


Byxan är förstärkt med polyamid på utsatta ställen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg