fredag 12 augusti 2016

Att göra på borneo

På ön Borneo i Malaysia och på Sumatra i Indonesien. Så är du här måste du självklart ge dig ut för att få syn på dem. Det här är en av mina bästa upplevelser någonsin.


Jag bokade en tre-dagars djungelvistelse med ett företag som verkar på nordöstra Borneo vid floden Kinabatangan. Gärna både äventyrligt och lugnare aktiviteter.

Vi kommer förmodligen bo i Kota Kinabalu under hela vistelsen, men vi har inte bokat boende än så det kan ändras. Sedan dess har det malaysiska Borneo genomgått en snabb utveckling på gott och ont där det onda består i att man här, precis som på andra håll, försörjer sig genom att avverka tropiskt virke. Det goda består i att man satsar alltmer på en hållbar turism där man vet vikten av att bevara djungelns och havets artrikedom. Saker att göra i närheten av North Borneo Safari Day Tours på TripAdvisor: Läs omdömen och se bilder från resenärer på saker att göra i närheten av North.


Tänk på att forumet är till för att sprida tips och råd om resor. Visa respekt och använd alltid en vänlig ton. Det är inte tillåtet att göra ett inlägg i eget kommersiellt syfte.

Läs gärna mer i våra användarvillkor. Bäst är ju enormt subjektivt och beror helt på vad ni vill se och göra. Både Borneo och Sri Lanka är ju fantastiska destinationer.


Sri Lanka och rent allmänt tror jag att med 3-veckor kan nog Sri Lanka vara en mera givande upplevelse. På eftermiddagen beger vi oss åter ut på floden för att se försöka se mer av faunan. Kinabatanganfloden har det största koncentratet av vilt på Borneo och chansen är stor att se gibbon och makaker. Mycket ska dock till för att se pygméelefanten, men förhoppningsvis ser vi den utseendemässigt udda näsapan.


Borneo har till större delen varit täckt av tropisk regnskog. Regnskogen hotas dock av avverkning, bland annat för att ge plats för odling av oljepalm. Avskogningen har blivit Borneos största miljöproblem. På Borneo finns på grund av de särskilda betingelserna, en av världens största biologiska mångfald. Tävla och vinn en unik resa med oss.


En dagars rundtur på Borneo , Sarawak. Din resa gör skillnad för de utrotningshotade djuren. Palmoljeindustrin är ett stort hot mot orangutangerna på Borneo som blir hemlösa när skogen skövlas i jakt på billiga kortsiktiga vinster.


Genom att åka till Borneo och besöka orangutangerna i sin rätta miljö är du med och visar att djuren är mer värda levande än i fångenskap.

Vad gör man när höstmörkret lägger sig? Ja, prinsessan Birgitta åkte till Borneo för att representera Sverige – och spela golf! Borneo – exotisk regnskog, djungeläventyr, spännande utmaningar, färgsprakande marknader och däremellan sköna stunder på stränder med vit finkornig sand som får havet att lysa turkost. Om du vill göra en ny flygsökning använder du kontrollerna ovan.


Här är våra bästa tips om du vill uppleva mer av malaysiska Borneo. T Borneo - Jungle Trekking Specialist på TripAdvisor: Läs omdömen och se bilder från resenärer på saker att göra i. Denna mångfaldens expedition på Borneo kombinera med lata dagar på paradisöar. Vi har två sol och bad alternativ att välja mellan: Lugna dyk- och snorklingsparadiset Lankayan med långa vita sandstränder och fina korallrev.


Eller lyxiga och lugna Gayana Eco Resort med snorkling, sol och bad strax utanför Kota Kinabalu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg