tisdag 30 augusti 2016

Hur länge kan man ta ipren

Bra priser, snabb leverans och brett sortiment. Välkommen till Kronans Apotek! Se våra aktuella erbjudanden. Shoppa online på Kronans Apotek! Ditt märkesvaruhus online - Fri frakt - Snabba leveranser - Stort Utbud.


Handla allt du behöver online till dig själv, din familj och ditt hem.

Ta alltid dosen som rekommenderas i bipacksedeln eller följ din läkares råd. Ge inte dubbel dos för att kompensera om du har missat att ge en dos. Om man inte tål acetylsalicylsyra kan man prova paracetamol i hög dos i början av migränattacken. Värktabletter brukar kunna lindra värken tillfälligt, men du bör också försöka ta reda på varför du får spänningshuvudvärk.


Många gånger kan man bli bättre genom att se över sin arbetsplats och sin livsstil. Och det har snart gått veckor. Hur länge kan man fortsätta ta den?


Jag vet ju att det är risk för leverskador om man tar mycket av denna medicinen, men hur ska jag annars klara av smärtan? Läkemedlet kan i värsta fall kamouflera symtom från en allvarlig sjukdom.

Om man har behov av smärtstillande eller febernedsättande läkemedel i mer än fem dagar bör man vanligen söka läkare och få utrett vad som ligger bakom besvären. Läkaren kan då också ta ställning till bästa behandling och dosering. Det är bra att ta prover regelbundet när man äter mediciner, även om det är receptfritt. Har man ont regelbundet eller en längre ti då ska man söka läkare.


Det kan även vara så att man får värk av mediciner. Tog bort en visdomstand i underkäken för snart veckor sedan. Första veckan åt jag maxdosen av Alvedon och Ipren.


Detta bör man tänka på vid tillfällen då skärpt uppmärksamhet krävs, t ex vid bilkörning. Du är själv ansvarig för att bedöma om du är i kondition att framföra motorfordon eller utföra arbete som kräver skärpt vaksamhet. Men så länge man håller sig inom den rekommenderade maxdosen är det ingen fara.


Värk som är kronisk eller långvarig ska man ta reda på vad det beror på. Om du knaprat värktabletter flera dagar i rad bör du ta kontakt med din husläkare eller vårdcentral för att utreda varför du har ont. Har tagit 2x 500mg alvedon och 1x 400mg ipren dagligen dagar nu. Första dagarna när det var som värst (Tandvärk) så tog jag det ca gånger om dagen Nu räcker en gång om dagen. Men hur länge kan jag ta detta innan levern börjar ta stryk?


Visste du att av alla vuxna svenskar står ut med sin smärta istället för att behandla den? Första steget är att ta reda på lite mer om olika värktabletter – och om smärta. Hur du kan undvika risker för dig.


Tar du högre doser än de som rekommenderas kan det innebära allvarliga risker för dig.

Läs mer under försiktighet med ibuprofen för att minska riskerna för dig och din hälsa. När du tar ibuprofen så beror ibuprofen dosering på vilken styrka du har på tabletterna, och vad du tar tabletterna mot. Men när det är för en kort tid så kan du ta lite till.


Oftast kissar man ut överflödet ifall man tar för mycket. Det är därför levern kan ta stryk om man äter längre perioder. Jag har känslig mage och kan bara ta Ipren i två dygn innan magen börjar göra ont, men det är säkert lite olika för olika människor.


Ipren kan ge problem med magen om man äter det för länge. Men som sagt ska man ju inte trycka en hel karta. Har man en kort febernedsatt tid och man inte har något hinder att ta dem kan man byta till ipren som har längre effekt. Tar jag två så går värken att hantera, dvs man kan vara kvar på jobbet och fungera hyffsat.


Tar kanske doser på st ca 5-ggr per år i nödfall. Hållbarhetstiden anger hur länge man kan garantera att läkemedlet håller fullgod kvalitet. Med tiden sker hos många läkemedel en nedbrytning som bara undantagsvis kan observeras som färg- eller luktförändring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg