torsdag 21 april 2016

Kan man ta graviditetstest under mens

Nätets bästa priser på godkända självtester. Handla idag med fri frakt! Köp Graviditetstest här. Fynda bland Exklusiva Varumärken.


Så om du exempelvis väntar din mens den 15:e i månaden kan du testa så tidigt som den 10:e.

Ta hjälp av vårt användbara beräkningsverktyg ”När du ska testa” för att ta reda på när du kan testa med Clearblue Early Detection graviditetstest – som ger dig resultat tidigare än alla andra test. Fast man har ju hört att vissa blir gravida på en gång andra kan det ta flera år för! När kan man ta en graviditetstest ? Det är väldigt olika från kvinna till kvinna, och det kan också variera från graviditet till graviditet.


Generellt kan man säga att chansen för att se ett positivt resultat på graviditetstesten är större ju tätare på den förväntade menstruationsdagen man testar, eller om den dagen redan har. Vid ett tidigt graviditetstest kan testet i vissa fall inte detektera tillräckligt med hCG för att ge ett positivt resultat. Testar man för tidigt så kan man alltså dels riskera att testa negativt eftersom det inte finns tillräckligt med hCG för att ge utslag, dels kan man riskera att få ett tveksamt resultat som då skapar osäkerhet och dels så riskerar man att testa positivt bara för att få mens ett par dagar senare (och då blir man ju riktigt orolig).


Idag finns det graviditetstester av varianten ”testa tidigt” graviditetstest , dvs att testet indikerar redan dagar före förväntad mens.

Kort efter att befruktningen har ägt rum börjar produktionen av graviditetshormonet hCG (som är en förkortning av Humant Choriogonadotropin). Det finns olika sorters tester som är olika känsliga och kan ge svar olika tidigt. Så gott som alla tester visar ett säkert svar samma dag som mensen skulle ha kommit.


Om du inte vet när mensen ska komma kan du lita på ett graviditetstest tre veckor efter ett oskyddat slidsamlag, eller ett försök till befruktning. Måste man ta gravtest på morgon urinet? Jag har ett clerblue test! Det är möjligt, men ovanligt, att man har mens när man är gravid.


En tidig blödning kan innebär ett tidigt missfall, men det kan också vara din kropp som inte hänger med och släpper fram mensen av misstag. Nu är jag antagligen jättetöntig men jag inbillar mig saker, att jag känner att nåt är på gång och allt vad det är, haha, så nu måste jag testa mig för att få svart på vitt om det hänt nåt. Men hur tidigt kan man ta ett graviditetstest ? Gravidhormonet hCG kan mätas i blod från och med att ett embryo har implanterats i livmoderslemhinnan.


Implantationen sker ungefär en vecka efter ägglossning och befruktning, och cirka en vecka före nästa förväntade mens. Läs mer om när man ska ta ett graviditetstest här. Ska jag använda morgonurin när jag testar?


Ett graviditetstest kan tas alla tidpunkter under kvinnans cykel, och under hela dygnet. Att graviditetstestet blir positivt beror helt och hållet på mängden HCG i kvinnans urin, som graviditetstestet kan avläsa. Kroppen kan snabbt visa att du är gravi men de tecken som kroppen visar kan också orsakas av stress, hormoner eller av andra faktorer.

Det är därför svårt att veta om du är gravid endast utefter dessa tecken. Det bästa sättet att få veta om man är gravid är att ta ett graviditetstest. Om man börjar med att säga att man inte bör göra ett test innan man har missat sin mens har man uteslutit många osäkerhetsfaktorer.


Då gravtest mäter hCG tar det minst dagar efter befruktning tills det att det finns tillräcklig hCG i urinen så att det kan spåras med hjälp av ett vanligt gravtest. Många symptom som de flesta uppfattar som graviditetstecken kan ha andra orsaker än att man är gravid. Det är viktigt att du alltid är uppmärksam på detta så att du inte uteslutande fokuserar på en ev.


När du har mens kan du även få mensbesvär som rikliga blödningar eller mensvärk. Många av besvären kan du behandla själv, om det behövs. De besvär du kan få när du har mens kan variera från en gång till en annan, både vilka besvär du får och hur svåra de är. Mensen kan ju bero på hormonerna som du säger men att du har ont i magen av det?


Det kan vara knepigt som du säger med hormonerna men det är bara att avvakta och se men jag tror att din ”första” mens måste komma igång först iallafall. Man brukar räkna från sista mensens första dag, och om nästa mens inte kommer i tid kan du göra en graviditetstest ( veckor ). Om däremot mensen är oregelbunden kan man behöva göra testen vid flera tillfällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg