onsdag 25 mars 2015

Fågelfrön hampa

Här finner du allt från gårdens solrosfrön till egenkomponerade fröblandningar, jordnötter, hampa , åkerfrön mm. Att fylla sina fågelmatare med ekologisk fågelmat leder till ökad ekologisk odling. Vilket i sin tur ökar rikedomen av insekter, växter och framförallt fåglar i jordbrukslandskapet!


På jakt efter lyxfågelfrön? Skandinaviens största utbud av frön från hela världens seedbanks. Alltid fri frakt på alla lyxfågelfrön inom.


Perfekta fågelfrön om du har många arter inklusive pilfink och gulsparv. Villa Plus - Bara feta fågelfrön. Gillas av alla utom gulsparv.


Lantliv - Strö på marken, ett komplett fågelfoder där alla hittar något. Domineras av åkerfrön. Fågelfrön för hampa , vilken sort, var? Hampafrö som fågelfoder fågelfrö solrosor jornötter talgbollar hampfrö fröblandningar till de flesta vilda fåglar.


Hampa (Cannabis sativa) är en hög, starkt luktande ettårig växt. I Sverige är all odling av hampa förbjuden på grund av växtens narkotiska egenskaper. Sedan något år tillbaka har dock en viss odling av så kallad industrihampa påbörjats i Sverige.


Fågelmat för svenska småfåglar i trädgården! Vi har fågelmat fylld med näring för övervintrande småfåglar i svenska trädgårdar. Köp i butik eller direkt online på granngården. Lokala avvikelser i sortiment kan förekomma.


Vi reserverar oss för tryckfel, avgiftshöjningar från leverantör samt slutförsäljning. Något som bland annat visade sig i att den europeiska hampan , botaniskt oskiljbar från den indiska hampan , inte heller förädlats till att ha samma uttalade narkotiska egenskaper som den indiska varianten. Skapa en oas för dina fåglar i trädgården.


Fågelfrön hampa

Hos Rusta finns det fågelholkar i flera storlekar. Du hittar även fågelmat i form av olika frön och talgbol. Industrihampa ser ut precis som potent hampa. Skillnaden är möjligen den att man ofta använder indica eller indica-korsningar vid odling i drogsyfte (men även rena sativa såklart) medan industrihampa är uteslutande ren sativa eller nästintill ren sativa.


Båda blandningarna innehåller hög andel fettrika fröer såsom solrosfrö och hampa. I gourmetblandningen är andelen solrosfrö och hampa större. I denna, vår mest populära, är havren skalfri vilket ger mindre skräp på marken.


Den skalfria havren har dessutom ett högre energiinnehåll än den ”vanliga” havren. Hampa är en växt vars frön används till mete bland annat. Det finns i en del fågelfrön så där kan du få tag i det eller så knallar du ner till din lokale fiskehandlare och frågar om han säljer eller kan beställa hem åt dig. All hampa är inte narkotika nämligen. Den 67-åriga kvinnan odlade över 1cannabisplantor på fågelfrön.


Idén fick hon från en veckotidning. Samkönad hampa kräver mindre frö än enkönad. Mitten av maj var den vanliga såningstiden på gotländska odlingar. Det går att vänta till början av juni men då mognar färre frön. Som med lin har allehanda magi tagits till för att få lång hampa.


Fågelfrön hampa

När riksdagen öppnar efter sommaren kommer Anders Hansson att interpellera för en lagändring. Han kommer också att föreslå ett nytt kontrollsystem av de lagliga fröer som används inom industrin och som innehåller en mycket liten mängd av den aktiva substansen THC, däribland industrihampa och vissa fågelfrön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg