onsdag 18 mars 2015

Domstol se skilsmässa

Våra ledord är effektivitet, professionalitet och högklassig service. Kompetens inom många områden. Läs mer om våra kompetensområden. Vi kan kontaktas på flera sätt.


Medarbetarna har bred kompetens.

Vi är en modern advokatbyrå. Skilsmässan gäller från den dag domen vinner laga kraft, alltså normalt tre veckor efter domens datum, då tiden för överklagandet har gått ut. Först när skilsmässan vunnit laga kraft kan man gifta om sig på nytt.


Här finns information om hur mål och ärenden går till. Svarar personen att hen också vill skiljas och ingen av er har barn under år boende hos er så kan tingsrätten besluta om skilsmässa direkt. Domstolen besluter då om betänketid. I så fall skriver tingsrätten en dom som skickas hem till er.


I annat fall beslutar domstolen om betänketid.

Så här går du till väga om du vill ansöka om skilsmässa på egen hand. Med skilsmässa menas både äktenskapsskillnad och upplösning av registrerat partnerskap. Av dessa utgör nästan hälften tvistemål (inklusive familjemål), något mer än en tredjedel brottmål och resterande del domstolsärenden. You have to enable javascript in your browser to use an application built with Vaadin.


Ansökan om skilsmässa utan blankett. Nu går det att ansöka gemensamt om skilsmässa via e-tjänst. För att kunna använda e-tjänsten måste ni vara överens om att skilja er. Om ni har barn under år behöver ni också vara överens om vårdna boende och umgänge. Ni måste båda ha e-legitimation och ansökningsavgiften är 9kronor.


Kristianstads tingsrätt är en allmän domstol som hanterar brottmål, tvistemål, ärenden och konkurser. I tingsrätten arbetar domare, notarie, domstolshandläggare och administrativ personal. Tingsrättens öppettider är måndag - fredag kl.


De bereder mål, fattar beslut och dömer. Välkommen till Gotlands tingsrätt. Vilken tingsrätt ska ha hand om din skilsmässa ? Om bara en ska ha vårdnaden ska ni ange vem.


Om ni inte är överens, se ovanstående fråga.

Maj:t om dispens för äktenskapsskillnad. Om ni är överens om att skiljas gör ni en gemensam ansökan på en särskild blankett hos domstol. Ni kan då beviljas skilsmässa direkt utan betänketid under förutsättning att ni inte har barn under år.


Sverige använder sig av SkilsmässaOnline. Det gör oss till det mest populära och trygga alternativ för dig som vill skiljas. Välj det skilsmässopaket som passar er bäst.


I det följande kommer vi att koncentrera oss på hur du rent praktiskt ansöker om skilsmässa. Du kommer att få information om var du ska lämna in din ansökan, vad det kostar att ansöka om skilsmässa , vad som händer när du lämnat in din ansökan, domstolens handläggning av skilsmässan och en hel del annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg