tisdag 10 mars 2015

Äldre män gubbsjuka

Äldre män gubbsjuka

Studien visar bland annat att män i alla av studiens kategorier söker efter yngre partners. Av totalt män som hade önskemål om ålder i sin annons, sökte bara tre en äldre partner. Kvinnor verkar å andra sidan också lida av gubbsjuka - fast tvärtom.


Att just män träffar yngre kvinnor i större utsträckning än det omvända tror hon beror på den status en äldre man alltjämt har. Han har oftare god ekonomi och står för en form av trygghet och stabilitet. Gubbsjuka i bemärkelsen att män söker yngre kvinnor är vetenskapligt bevisad och kan förklaras med att yngre kvinnor är mer fertila än äldre.


Yngre kvinnor vill även ha äldre män , vilket då beror på att dessa har större ekonomisk trygghet då det är en stor investering för en kvinna att bli gravid. Att kvinnor vill ha män med stora resurser beror på att det är en mycket större investering för henne än att bli gravi säger Jörgen Johnsson, forskare på zoologiska institutionen på Göteborgs universitet. Kvinnor i åldrarna till år efterfrågar oftast äldre män. Däremot vill kvinnor som passerat gärna ha yngre män.


Tror tyvärr att de flesta män med åren blir rätt gubbsjuka , är rätt motsägelsefullt med tanke på att svenska män sällan är direkt attraktiva på ålderns höst. Slapp mage och högt hårfäste är inte direkt sexigt. Så svar ja, nästan alla män blir gubbsjuka så skaffa dig en yngre och attraktivare förmåga själv istället. Men är de äldre män och y gre kvinnor handlar de om gubbsjuka.


Och så den vanliga snicksnacket om vad kan man ha gemensamt med en så ung person mm. Regissören Woody Allen drar upp statistiken. Unga kvinnor, som här Emma Stone, inleder ofta förhållanden med äldre män i Allens filmer.


Äldre män gubbsjuka

Anonym (småil­sk, lite ledsen­) Visa endast. Männen erbjuder i högre grad välstånd i beskrivningar som ”stort hus” och ”ekonomiskt oberoende”. Vilket också kvinnorna efterfrågar.


Biologisk förklaring – Att män söker yngre kvinnor kan förklaras biologiskt med att de är mer fertila. Sen undrar jag om gubbsjuka och faderskomplex delvis är följden av hur samhället ser ut idag med alla separationer och vilsna barn. Mina barn, dina barn, kanske våra barn och flera extraföräldrar med barn och tidigare respektive. Till detta kommer ett antal extra mor- och farföräldrar. Dags för kvinnorna att vara gubbsjuka.


Vem bryr sig, passar det inte sig får man väl säga till. Som att inte åringar kan vara lika sliskiga. Som sagt, lite opassande om de raggar på folk under år.


Men över är man åtminstonde vuxen, då får man helt enkelt ta det. Ingen tjatar direkt på äldre mammor som raggar på småpojkar. I den åldern har män inte bara bästa spermakvaliteten, det är också då de är fysiskt starkast. Nu är det inte så att jag har något emot äldre män per se. Det ”gubbiga” är sättet de pratar på, inte åldern.


Eller jo, det är väl en kombination. Man pratar sällan om att dessa gubbar är ”omogna” när de pratar så, åldern diskvalificerar det uttrycket. De är bara ”gubbiga” (läs gubbsjuka ). Kvinnor som är starka, självständiga, framgångsrika har högt attraktionsvärde. Män blir inte så rädd för den typen kvinnor som man kanske blev för ett antal decennier sen.


Det har blivit mer accepterat att kvinnor tar för sig, de traditionella könsrollerna har förändrats, säger Linn Hee sexolog och psykolog. Gubbsjuka är ändå ett relativt snällt ord för överdrivet intresse för yngre kvinnor. Värre är det med gubbslem – låter inte kul.


Äldre män gubbsjuka

Visar endast inlägg av aco - Visa alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg