torsdag 26 mars 2015

Chatt för ensamma

Chatt för ensamma

Genom opinionsbildning, information- och nätverksbildning vill föreningen förbättra villkoren för ensamstående föräldrar och deras barn. Hitta nya vänner online på Bryt-Ensamheten. Vi har bloggar, forum, chattrum.


Har en vännina som lever ensam och som börjat tappa livslusten. Hon vill träffa någon i samma sits (som förstår). Det är så svårt att hjälpa henne: Finns det någon bra chat för ensamma ? Många lämnas ensamma med sina tankar, och då är det bra om det finns en vuxen att diskutera med. För många är julen en tid av ensamhet eller otrygghet om föräldrarna är berusade.


Efter som många andra instanser stänger över julhelgen upplever vi att chatten är behövd , säger Antti Järventaus på Rädda barnen. För en del ungdomar går problemen djupt, då de helt saknar vänner att umgås med både i skolan och på fritiden. Det är för alla människor viktigt att få dela sina upplevelser, funderingar och lyckliga stunder med andra runt omkring sig, men också att känna att man inte står ensam när man möter motgångar i livet. Att chatta är helt anonymt, men det finns inget som hindrar dig från att dela med dig av personlig information. Här kan du träffa personer du aldrig annars skulle ha mött.


Chatt för ensamma

En vän för livet, en flört eller en nätkompis är bara ett klick bort. Bli medlem – om du vill. Anonyma Ensamma är en gemenskap av kvinnor och män som delar sina erfarenheter, sina förhoppningar och sin styrka med varandra för att söka lösa sitt gemensamma problem – ensamhet.


Det enda villkoret för att delta i AE är en uppriktig önskan om fler och varaktiga relationer. Idag bestämde jag mig för att det fan får vara slut med ofrivilligt ensamma utan att jag kan iaf försöka bidra med sällskap. Jag är glad att du skrev. Då har människor i Borås och Landskrona kontaktpersoner och sällskap ! Hoppas vi snart blir fler ! Tack för berömmande orden.


Ditt bidrag gör dig till lika mycket beröm unga man. Mötesplats för ensamma. Vi människor är flockdjur och skapta för att befinna oss i någon form av gemenskap med andra. Förr i tiden, när vi levde bland fler fysiska hot, var det ju förenat med fara att vara ensam.


Vi Seniorer, mötesplats för alla som är över år. För att börja chatta klickar du på Starta chatt här uppe till höger. Du kommer då att ställas i kö för att chatta , och du kan se din plats i kön. Vi tar emot samtalen i tur och ordning efter köplats. Ibland stänger vi tillfälligt kön för att se till att alla som står i kö får chatta innan vi stänger.


Anonym stödchatt för dig som är barn eller ung och är utsatt för hedersrelaterat våld och förtryck. Chatten finns för dig som känner att du inte får bestämma över ditt liv och din framtid. De som svarar har tystnadsplikt, vilket innebär att allt som det skrivs och pratas om i chatten inte får föras vidare.


Berätta för någon hur du känner. Det är inte alls självklart att ens omgivning vet hur man känner eller att man känner sig ensam. Fundera över om du kan prata med någon om hur du känner det. Om det krisar kan du ringa, chatta me eller skriva till jourhavande präst.


Hade jag varit frisk skulle jag gått ut för att träffa folk, men det går tyvärr inte. Har nån tips om hur man får kontakt med andra ensamma som vill ha telefonkontakt? Julhelgen smärtsam tid för ensamma.


God mat, gemenskap och mer tid med familjen – julhelgen står runt knuten. Men högtiden förknippas inte bara med glädje och efterlängtad ledighet. För många kan julen vara en svår ti med känslor av ensamhet, otrygghet och besvikelser.


Julen, som för de allra flesta firas tillsammans med nära familj och släkt, kan kännas extra ensam för den som inte har en familj att fira me säger Karin Schulz, generalsekreterare vid föreningen Min som arbetar mot psykisk ohälsa. Man är ganska utlämnad till sig själv eller sin närmsta familj. Tänkte kolla om det finns intresse bland folket här att träffa andra som också är ensamma.


Kanske hitta på något ihop tex kanske åka go-kart, spela paintball eller bara grilla eller nått ihop. Skriv gärna i vilket landskap ni bor och hur långt ni skulle kunna tänka er att åka för en träff. Jul och nyår tuff period för ensamma. Många äldre plågas av ensamhet under jul- och nyårshelgerna. Barn far också illa när jullovet präglas av de vuxnas fyllor och bråk, eller oro inför terminsstarten.


Vi försöker bära barnen under helgerna, säger Anna Angeklint vid Bris. Vice är ingalunda ensam om sin fascination för döda kvinnokroppar. Ahlgren som har mordhotats är inte ensam om sin oro. På måndagen kom domslutet: Michael Badelt är ensam ägare till verksamheten och har rätt till samtliga inkomster vid en eventuell försäljning.


Han är heller inte ensam om att vända sig till hovrätten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg