onsdag 17 maj 2017

Hur vet man när man ska få mens

Search Man With A Man. Discover Man With A Man. Se foton på gamla klasskamrater! När du har mens kan du även få mensbesvär som rikliga blödningar eller mensvärk.


Många av besvären kan du behandla själv, om det behövs. De besvär du kan få när du har mens kan variera från en gång till en annan, både vilka besvär du får och hur svåra de är.

Hur vet man att man snart ska få mens för första gången? Svar Det går inte att veta exakt när första mensen kommer men det är vanligt att den kommer ungefär två år efter att brösten har börjat växa. Jag är orolig om när jag ska få min mens.


Ps jag använder binda för säkerhetens skull. Får mensvärk i en timme eller några timmar innan den börjar. Man ska göra det som känns bäst, men sannolikt är 2–gånger i veckan optimalt för de flesta, säger Helena Kopp Kallner. En snart 14-årig tjej tycker att det är SÅ jobbigt att inte ha fått bröst när alla andra tjejer i klassen fått det.


Hon känner sig både utanför och uttittad#128532; Ella, Maja och Soraya snackar om vad hon kan göra för att det ska kännas bättre.

När man gör en laktosbelastning ska man varken äta eller dricka annat än vatten minst tio timmar före provtagningen. Om testet görs med blodprov lämnar man först ett blodprov på morgonen. Därefter får man dricka en lösning som innehåller laktos och sedan lämna blodprover med minuters mellanrum under en och en halv till två timmar. Vilka är tecknen på att förlossningen är nära? Varför får man kramp när man har ryggskott?


Jag skulle nog säga att detta beror på att man vill skydda ryggen från att gå sönder. OM något går sönder så är det disken mellan kotorna. Många går idag med diskbråck utan att veta om detta. Det ger heller inte alltid ryggsymtom. Om du försökt att bli gravid länge så vill du säkert ta ett graviditetstest så snabbt du bara kan.


För att svara på frågan när man kan göra ett graviditetstest så behöver man också veta hur ett sådant test fungerar. Längre ner på sidan får du svar på när du tidigast kan göra ditt gravtest. Men dessa näringsämnen kan man också få i sig. Kan man bli med barn innan man fått första mensen ? Man kanske precis ska få sin första mens och har ägglossning. Vad ska jag som kille gör när min tjej är PMS-ig eller har mensont?


Det bästa är att fråga henne själv.

Kanske vill hon bli ompysslad med te och godis, kanske vill hon helst vara ifred. Kvinnor har under sina fertila år ägglossning en gång i månaden och det är precis dagarna innan detta som du bör ha samlag om ni ska bli gravida. Att veta exakt när ägglossningen äger rum är svårt men man brukar räkna att den inträffar tio dagar efter första mensdagen. Många får ont i magen när de har mens , men inte alla. I början känns det oftast enklast att använda binda (som en liten mini-blöja) när man har mens.


Andra alternativ är tampong och menskopp. Det finns inget sätt att veta säkert när den första mensen kommer. Vill man känna sig trygg kan man ha en binda med sig i skolväskan.


Men nej man måste inte gå till veterinär med en dräktig katt. Det stressar o gör mer skada. Till veterinären går man om något verkar vara fel.


Jag tycker precis som du att avel skall vara kontrollera men där hör inte veterinär hemma om man inte skall förbereda med diverse prover innan. Men när faktum är dräktighet behövs det inte. Som anhörig upplever man i starka känslor som ilska, besvikelse, hopp och förtvivlan. Eftersom det uppstår situationer som kan vara både besvärande och upprörande vet man heller inte som anhörig alltid hur man ska bete sig.


Särskilt svårt blir det om myndigheter som kronofogde eller polis kopplas in. I själva verket finns det inget absolut rätt val - man måste pröva sig fram. Men det underlättar om man har självinsikt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg