måndag 15 maj 2017

Ansökan om skilsmässa blankett

Skilsmässan gäller från den dag domen vinner laga kraft, alltså normalt tre veckor efter domens datum, då tiden för överklagandet har gått ut. Tingsrätten skickar då ett meddelande om skilsmässan till Skatteverket som registrerar den. Först när skilsmässan vunnit laga kraft kan man gifta om sig på nytt.


Om du har skilt dig utomlands ska du ansöka om att få skilsmässan registrerad i folkbokföringsregistret. Det gör du genom att besöka närmaste servicekontor och be om att få skilsmässan registrerad. Vid besöket ska du ta med dig din skilsmässodom. Det är viktigt att det framgår av skilsmässodomen att den är slutgiltig.


Om du vill skiljas ska du ansöka om skilsmässa vid den tingsrätt som din kommun tillhör. Du ska upprätta en gemensam ansökan om skilsmässa. Skilsmässa blankett – När ni ska ansöka om skilsmässa måste ni skicka in en ansökan om äktenskapsskillnad till tingsrätten. Bodelning kan göras vid en skilsmässa , när ett samboförhållande upphör, när man fortfarande är gift eller när någon i paret dör.


Läs mer om ansökan om inteckning. Det betyder att pantbrevet också dödas. Här hittar du våra e-tjänster och blanketter. Egen ansökan om konkurs Förteckning över.


Om en av makarna ensam ansöker om skilsmässa , börjar betänketiden från den dag då ansökan delges den andra makan. Hur man ansöker om ensam vårdnad om ett barn är lite olika beroende på situationen. Ansöka direkt vid skilsmässan.


Ansökan om skilsmässa blankett

När du kontaktar Kungsbacka kommun registreras handlingen som allmän handling och dina personuppgifter sparas för att kunna hantera ärendet. Vissa ansökningar kräver betänketid men även i de fall när det inte krävs kan ni välja att lägga till det om ni inte är helt säkra på att ni vill skiljas. Barn som någon av er har ensam vårdnad om ska ej inkluderas här.


Har ni bott isär i mer än två år? Därutöver ingår de dokument som krävs vid en bodelning vid skilsmässa : Bodelningsavtal – I bodelningsavtalet så avtalar ni om hur giftorättsgodset skall fördelas er emellan. För att fylla i pdf- blanketter behöver.


Om blankettversionerna. Om du kommer att förlora ditt svenska medborgarskap när du fyller år men vill behålla det, måste du ansöka om detta efter du har fyllt år men före du fyller år. Gör din ansökan på denna blankett. Du ska lämna in ansökan till närmaste svensk ambassad eller karriärkonsulat. Här fyller man i uppgifter om sig själva men även om eventuella.


Nu går det att ansöka gemensamt om skilsmässa via e-tjänst. Blankett för enskild ansökan. För att kunna använda e-tjänsten måste ni vara överens om att skilja er.


Om ni har barn under år behöver ni också vara överens om vårdna boende och umgänge. Ni måste båda ha e-legitimation och ansökningsavgiften är 9kronor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg