måndag 29 maj 2017

Allan linnér psykoterapeut

Han utbildade sig till legitimerad psykolog och psykoterapeut. Som hela Sveriges Radiopsykolog, vad är det svåraste med att hjälpa personer över telefon och inte i terapirummet? Det är helt normalt att upptäcka att det finns en massa minus när det drar ihop sig till slutfasen, säger Allan Linnér.


Allan linnér psykoterapeut

Sådant är livet, helt enkelt. Fotnot: Citatet i början är hämtat ur Komplexa fall inom psykiatrin. Diagnoser, berättelser och tankemodeller av Eleonore Rydén och Göran Rydén.


Så vet du att förhållandet är över. Ska man fortsätta kämpa, eller ge upp och gå vidare? En terapeut kan hjälpa en människa att få perspektiv på sina problem.


Men det är inte gratis och det medför risker. Hon berättade om hur hon och hennes man hade blivit gravida för två år sedan, att de blev överlyckliga och berättade för alla. Och så var bebisen borta. Läkaren kunde inte lova att det funnits ett foster alls.


Var 4:e minut blir någon ID-kapad. Också i hans mottagningsrum spelar språket stor roll. Författarna, båda leg. Vi passade på att prata med Allan inför hans medverkan om de utmaningar psykoterapeuter idag står inför samt upplevelsen av att agera psykolog över radio.


Vi är drygt personer som slagit oss ner för att lyssna på när Allan blir intervjuad av Lisa och Susan. Att gå i terapi ska vara som att ha en bra affär med sig själv, säger han. Varför tackade du ja till uppdraget?


Hellre då skapa friktion. Han har en hes, lite sandtorr röst. Allan Linnér kommer till Saltsjöbadens bibliotek och berättar om sin senaste bok. Här har han samlat sina tankar och reflektioner kring vanliga dilemman, sorger och frågor hos de klienter han mött.


De är utbildade och privatpraktiserande i såväl par- och familjeterapi som individualterapi. Psykoterapeut Allan Linner , systemteori. Allan har egen mottagning i Stockholm och har bland annat arbetat sexton år inom barn- och ungdomspsykiatrin. Samtal som förändrar – Allan Linnér.


I terapi skapas en relation, ett vi mellan terapeuten och den som har bekymmer, berättar psykologen Allan Linnér. Men hur kan man som psykolog eller psykoterapeut behålla det vi:et? Där har han hållit radiosända terapisessioner med anonyma svenskar i över fyra år.


Allan linnér psykoterapeut

Den äldsta har varit 9 den yngsta 15. Kanske inte den mest sonora, snarare en förväntansfull röst som signalerar: Jag lyssnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg