tisdag 21 mars 2017

Psykolog relationer

Legitimerade behandlare över hela sverige. Hitta en samtalskontakt som passar dig. Maila eller ring och boka in en samtalstid! Vad är en psykoterapeut?


I vår avdelning Relationer finns både avsnitt som beskriver bra relationer och vad som kännetecknar dem, samt problem som kan uppstå i relationer av olika slag och i olika skeden i livet.

Det är viktigt med bra relationer för att vi ska må bra – och därmed att ta reda på hur vi själva kan skapa förutsättningar som bidrar till det. Vår röda tråd är relationell integration av neurovetenskap. Psykologi med mera har även Parkliniken som erbjuder fungerande parterapi.


Lägg märke till hur du relaterar till andra människor, särskilt i nära relationer. Sluta fokusera på hur den andra personen agerar - inse att du kan behöva förändras om du vill skapa bättre relationer. Fråga din partner och vänner eller familj om hur de uppfattar dig.


Psykolog eller terapeut – utveckling, handledning och utbildning Flera olika verktyg och metoder för kliniskt verksamma.

Sedan har de många år senare följt upp paren för att få veta om de fortfarande är tillsammans eller om relationen gått i kras. Genom noggrann analys har Gottman kommit fram till vad som gör att kärleken håller i sig – och identifierat tecknen på när en relation är dömd att misslyckas. Om du inte är villig att låta detta genomsyra din psykologi kan ingen psykoterapi i världen hjälpa dig. Om det samma inte gäller din partner har du ett verkligt problem - du har helt enkelt ingen att samarbeta med utan måste ensam ta ansvar för relationen. Har du problem i din parrelation eller har du svårt att få relationer att fungera?


Känner du dig orolig, nedstäm stressad eller vilsen i livet? Då kan psykologsamtal vara det verktyg som möjliggör förändring. Anknytningsteorin visar på vikten av relationen till föräldern. Här kan du ställa frågor och få svar från en psykolog. De frågor som besvaras anonymiseras innan de läggs ut i svarsbanken.


Förrändringarna kan öka känslan av lugn, meningsfullhet, glädje och livskraft. Utmattning, depression och ångest är exempelvis tillstånd jag har stor erfarenhet av. I nära relationer skrämmer de ibland iväg människor med sin starka önskan om närhet.


En del är så rädda att bli övergivna att de istället undviker nära relationer medan en andra växlar mellan att klänga på sin partner och avvisa denne, vilket är ett mönster det tagit efter från hur de blivit behandlade som barn av sina. Minglet för dig som arbetar med psykologi och relationer. Vill du få en inbjudan när det är dags nästa gång?

Vi anordnar utbildningar i flera format: som endagsworkshops till årslånga utbildningar. Alla relationer stöter på motgångar emellanåt. Du är expert på din verksamhet.


Vi är experter på beteendeanalys och psykologi. Vår målsättning är dock att hjälpa till med så mycket mer. En psykolog kan hjälpa dig att komma över många hinder som står i vägen, både i ditt privata liv och i karriären.


Det kan handla om att hantera stress, komma över fobier, att tillsammans med din partner arbeta på er relation eller att hitta rätt i arbetslivet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg