tisdag 28 mars 2017

Kärlek vid första ögonkastet

Gift vid första ögonkastet. Omdiskuterad relationsserie. Plötslig kärlek existerar, och denna kärlek känner inte till tidens gränser och kan uppstå när som helst samt när man minst anar det. Det finns även en typ av kärlek som tar längre tid att utvecklas.


Enligt Emma Engdahl, docent i sociologi som specialiserat sig på kärlek , finns det belägg att tro att kärlek vid första ögonkastet är mer än bara en myt.

Men det är viktigt att se skillnad på förälskelse och djup kärlek. Vi kan bli förälskade vid första ögonkastet. Däremot kan vi inte älska någon med samma hastighet. De menar nämligen att det sannolikt handlar om en stark fysisk attraktion, det vill säga lust. En grupp singlar låter en expertpanel hjälpa dem att hitta sin perfekta partner.


Medan det låter otroligt romantiskt med kärlek vid första ögonkastet och sedan spendera resten av livet tillsammans, men i verkligheten är en sådan saga tyvärr ganska ovanlig. En distinktion måste först göras mellan kärlek och lust.

Fascinationen för skönhet har funnits länge och man har länge trott att man måste studera ett objekt ganska länge för att känna något. Kärlek kanske inte behöver tid? Med andra ord att det inte finns något kärlek vid första ögonkastet utan att kärlek tar tid att växa fram och utvecklas.


Myten om kärlek vid första ögonkastet är orsaken till många olyckliga äktenskap. Det hävdar Gordon Livingston, amerikansk psykiatriker och relationsexpert. Med sin nya bok ”How to Love” manar han sina läsare att inte fatta livsavgörande beslut enbart utifrån sina känslor. Vi tenderar att fatta beslut på ytliga egenskaper. Hon tänkte att hon skulle ta en sväng runt kvarteret, och det var precis vad hon gjorde.


Det var kärlek vid första ögonkastet ”, säger Bruce Springsteens dotter Jessica Springsteen om när hon red hästen första gången, hos Peder. Vi blev medlemmar på Mötesplatsen för vi sökte någon att dela livet med. Ingen av oss trivs med att vara ensamma. Man kunde hitta dem som matchade sin egen profil. Det var en bra hemsida där man hade bra sökmöjligheter.


Vilket var på den vägen vi träffades. Kanske har du upplevt det själv till och med. Forskare tror att vi blir attraherade av personer som påminner om andra personer i våra liv som betyder mycket för oss.

Var några dagar sedan jag uppdaterade här men det har din naturliga. Jag får rysningar när jag tänker på det. Hedda hade inte pratat med mig och min make om någonting. Hon hade inte velat gå eller någonting.


Men när hunden kom in var det kärlek vid första ögonkastet. De lekte och låg i sängen med Hedda, säger hennes mamma Linda Rombin. För första gången på dagar reste sig Hedda ur sängen. Beskrivningen av känslan av kärlek vid första ögonkastet låter nästan övernaturlig.


Hur kan vi ”veta” att vi ska hålla ihop med en person vi inte ens känner? Vad är det som händer i hjärnan, egentligen? DN har talat med forskare om vad som sker när vi blir kära. Glosbe, online-lexikon, gratis. Bläddra milions ord och fraser på alla språk.


Här upplevde ingen kärlek vid första ögonkastet. Våra studier visar att kärlek vid första ögonkastet oftast inte hänger ihop med traditionell kärlek , säger en av studiens författare. Vad vi tror är kärlek vid första ögonkastet är istället en stark attraktion. Han som aldrig trott på kärlek vid första ögonkastet ! Nu gäller det bara att få Ruth att förstå att hon duger precis som hon är.


Från inferno till paradis Luc Dante tror inte på familjelegenden om att en man i släkten ska känna igen sin själsfrände första gången han rör vid henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg