torsdag 9 mars 2017

Bris chatt

Bris - Barnens Rätt i Samhället. Köp ett gåvobevis eller skänk en gåva så är du med och. Det är både anonymt och kostnadsfritt. Dom producerar också egna böcker, rapporter och filmer.


Du kan ringa, mejla eller chatta. Du behöver inte säga vem du är och det är kostnadsfritt för barn och ungdomar upp till år.

Här kan du chatta anonymt med våra volontärer. Vi försöker hålla chattarna till max minuter, så att fler får möjlighet att komma fram. Ge fler barn möjlighet att berätta i jul. BRIS för vuxna om barn. Om du som är under år behöver stöd är du välkommen att höra av dig för att få stöd från Bris.


Hos oss får du stöd av en kurator. Välj det sätt som känns bäst just dig. Dit kan barn och unga upp till år vända sig när de behöver stöd från en vuxen.

Välkommen till Tilia- chatten. Jonas Söderlun kurator på Bris. Vi berättar inte vidare det du berättar för oss, om du inte själv vill det. Mer om hur det går till i chatten. Vi har öppet varje kväll, året om mellan 21:– 22:30.


Logga in via den blå chatt -rutan nedan. Hit kan vuxna ringa med frågor om egna eller andras barn. Vi måste finnas tillgängliga på de arenor där barn och ungdomar befinner sig idag, vilket är på nätet. Detta för att man inte alltid vågar, orkar eller kan ringa för att prata.


Chatten och mejlen nås via Bris. Alla som hör av sig till oss får svar av en utbildad och erfaren kurator. Det ska inte spela någon roll om det är ett barn med mycket stark vilja. Det finns metoder för hur man hjälper alla barn att komma in i gemenskapen. Tjänsten är gratis och anonym.


I chatten ökade antalet kontakter med hela 1 jämfört med förra året! En snabb slutsats av detta är enligt mig att unga nu på riktigt börjar anamma de digitala kanalerna för att prata om känsliga och jobbiga saker med andra än deras vänner. Barnkonventionen träder börjar gälla den november.


Vi frågade kuratorerna Sara och Anna hur en jul på Bris.

Vi verkar även som opinionsbildare och remissinstans för att föra fram fakta om hur barn har det. Känner man sig inte bekväm med att prata med någon i telefon för vilken anledning den än må vara så finns det också anda alternativ. Vi arbetar för att stärka barnets rättigheter genom att stödja, mobilisera samhället och påverka beslutsfattare.


Telefonen är öppen varje dag klockan 14–21. Det går även att mejla och chatta med en kurator på bris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg