tisdag 14 mars 2017

Familjeterapi

Systemisk par- och familjeterapi I systemisk par- och familjeterapi utgår man ifrån att en medlem i en familj starkt påverkas av de andra familjemedlemmarnas agerande när denne försöker lösa sitt eget eller deras gemensamma problem. En familj kan både skapa och upprätthålla problem, men de kan även hjälpa till under en förändring. Funktionell familjeterapi och multisystemisk terapi (MST) är vetenskapligt utprövade metoder som speciellt riktas till ungdomar med asocialt utagerande.


Marte Meo och Barnorienterad familjeterapi är metoder som inriktar sig på samspel mellan föräldrar och mindre barn, och där videoåtergivning spelar en stor roll. Intresseföreningar för psykoterapi och.

Nedan presenteras två beskrivningar av familjeterapi , den första av Johan Sundelin, den andra av Magnus Ringborg (Klicka här!) Av Johan Sundelin. Denna kortfattade framställning presenterar de centrala kärnkomponenterna och utgångspunkterna för denna psykoterapeutiska modell. Syftet med arbetet är att sammanställa både svensk och internationell forskning vad gäller effekterna av systemisk-, par- och familjeterapi och göra det tillgängligt för fältet och beslutande organ vad gäller upphandling och ackreditering av psykoterapeuter. Familjeterapi fungerar! Parterapi erbjuder en möjlighet att undersöka och förstå konflikter och problem som ett par går igenom.


Problemen har oftast en negativ effekt på arbetslivet och föräldraskapet. För att komma i kontakt med oss och eventuellt boka samtal, ring på vår telefontid måndag, onsdag och fredag 10. Båda får komma till tals och båda blir.

Se familjerådgivningens film! Tillsammans hjälps vi åt för att hitta en framkomlig väg! Stadens familjerådgivning i egen regi.


Professionell samtalsbehandling vid samlevnadsproblem i par och familjer. Vi erbjuder även samarbetssamtal för separerade. Vi är legitimerade behandlare med psykolog och psykoterapeuterubildning.


Våra behandlingsmetoder består bl. Philip Weiss, legitimerad psykolog och legitimerad psykoterapeut som har mångårig erfarenhet av att arbeta med par i kris erbjuder familjeterapi. Det vetenskapliga underlaget räcker inte för att avgöra om familjeterapi är bättre än andra psykologiska behandlingar.


BOF utgår från psykodynamisk barnpsykoterapi, familjeterapi och miljöterapi. Tre grundbegrepp är samhandling, anknytning och självkänsla. Arbetssättet innebär att föräldrar och behandlare tillsammans med barnet leker med utvalda figurer i en sandlåda, som står på ett bord. Par- och familjeterapi För många människor är relationer den stora meningen med livet.


Tyvärr fungerar inte alltid relationer på ett enkelt och smidigt sätt, utan kan ibland upplevas som mycket svåra att handskas med. Oavsett om det är en kärleksrelation eller relation till familjemedlemmar och vänner kan den trigga igång mycket jobbiga känslor. Med familjeterapi kan man till exempel hjälpa en familj som upplevt missbruksproblem att hitta ett bättre och mera hoppingivande ”manuskript”.

Det gäller att inse att en förändring är möjlig. I bakgrunden finns ofta en ”loserhistoria” fylld av misslyckanden. Stockholms familjeterapiförening (Föreningen för familje- och systemorienterad terapi i Stockholm – FFST) är en lokalförening till sfft (Svenska föreningen för familjeterapi ). Vi har funnits i över år och var den första familjeterapiföreningen i Norden.


Den bygger på frivillighet i kontakten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg