måndag 30 juli 2018

Passionerad förälskelse

Kärlek är svårt, förälskelse är enkelt. Ja, kärlek är något renande och vackert, men alla stora livsomvälvande saker kräver arbete. Du måste odla din trädgård. I en förälskelse finns det inget som måste vattnas och vårdas.


Från passionerad förälskelse till bottenlös olycka.

Albin Flinkas och Maja Rung i ”Den allvarsamma leken”. Glosbe, online-lexikon, gratis. Bläddra milions ord och fraser på alla språk. Vad tycker ni är viktigast i ett förhållande?


Att det är tryggt och att ni har funnit en djup kärlek mellan er eller. Saras förälskelse var inte lika häftig och passionerad som de andra kvinnornas hade varit. Simón var passionerad och hade en könsdrift som var större än hos någon annan man jag dejtat.


En människa som jag kan inte ha en nära, varm relation till en alltmer passionerad jägare som Gustaf.

Den där Hollywoodromantiken kanske inte är realistisk. Ibland tänker jag att den där trygga kärleken kanske inte känns lika starkt och galet som en passionerad förälskelse , men den är för den skull inte mindre värd. Kanske är det så att en passionerad förälskelse innebär mer ett slags uttryck för kåthet. Ett slags psykotiskt tillstånd som gör att man inte kan tänka klart.


En fri och fredad zon i en alltmer splittrad tillvaro. Men också kärleken är förstås underkastad sociala spelregler och tidsbundna föreställningar, ett ? Enligt somliga psykologer är en passionerad förälskelse dessutom så fysiskt och mentalt krävande att den är dömd att upphöra inom sex till arton månader. Intensiv förälskelse kan ge lika bra smärtlindring som vissa droger. Det har amerikanska forskare på Stanford University kunnat se när de studerat vad. Passionerade par fotografering för bildbyråer.


Under en enda natt upplever en fransk skådespelerska och en japans arkitekt en passionerad förälskelse i atombombens skugga. I Hiroshima möts en fransk skådespelerska och en japansk arkitekt. Under en natt upplever de en passionerad förälskelse och anförtror varandra sina livsöden. De älskande dröjer sig kvar, oförmögna att stanna, oförmögna att lämna varandra, förlorade i ett evigt nu.


Den återhållsamme Wiktor har finkulturell bakgrund medan temperamentsfulla Zula är van att slåss ur underläge. Det är viktigt att skilja på kärlek och förälskelse. Förälskelse går över med tiden.

Många som är i ett förhållande kan ibland bli oroliga över att de inte längre har lika stark och passionerade känslor för sin partner jämfört med hur det var i början av relationen. Foto handla om Attraktiva den passionerade paromfamningen vätte. En passionerad förälskelse kan vända livet på både bra och dåliga sätt. Den är lugnare och tryggare men inte lika intensiv och passionerad som förälskelsen. Kan man öht jämföra dessa med varandra?


En sak är säker och det är att en förälskelse alltid går över. Det kan ta olika lång tid men de håller aldrig i sig. Med andra ord något passionerat snarare än känslomässigt.


Dessutom kan ingen leva i en konstant förälskelse. Dessa tre typer av kärlekar kan kategoriseras som ”omöjlig kärlek” eftersom de tenderar att skapa konflikter. Den första eftersom vi förr eller senare kommer bli besvikna över vår idealisering av den andra personen när vi ser att denne inte är vad vi trodde. Personer som upplever förälskelse uppvisar exempelvis en ökad aktivitet i de så kallade belöningsregionerna där dopamin regerar.


Tillsammans med effekterna av dopamin skapar passionerad kärlek en kraftful längtan efter anknytning via kärlekshormonet oxytocin, säger Vaughn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg