måndag 30 juli 2018

Metrosexuell kvinna

Den vanliga missuppfattningen att ordet metrosexuell skulle vara en sammanskrivning av metropolit och heterosexuell grundar sig på att man förväxlar det aktuella, engelska ordet metropolitan (som betyder storstads-, huvudstads-, eller världsstads-) med svenskans metropolit (kyrklig ledare). Rik, ung, snygg - och metrosexuell. När du undrar om en man med hög medvetenhet om sitt utseende och alldeles för god klädsmak är homosexuell, bisexuell eller heterosexuell, bör du kanske även överväga om han är - metrosexuell. Ett relativt nytt or särskilt i Sverige. Två män som förkroppsligar begreppet metrosexuell , eller stray, som det nya mansidealet också kallas.


Metro står för metropol, stray för straighta gays – heterosexuella bögar. Varför skulle inte män få ta för sig av allt det roliga som i århundraden varit förbehållet kvinnor ? Blir ni attraherade av sk metrosexuella män? Ordet metrosexuell lånades in i svenskan från engelskan för ungefär tio år sedan. Ordet beskriver en heterosexuell man, bosatt i en storstad.


Men den metrosexuella är så pass mån om sitt utseende och så estetiskt lag att han ofta misstas för att vara homosexuell. Metrosexuell är en sammanskrivning av metropol och heterosexuell. I blåbärrskogen slog tanken mig: vad är en metrosexuell kvinna ? Om termen klassiskt syftat på heteromän som annammar den livsstil vi stereotypt associerar med gaymän: urbant liv, mycket shopping, kläder och fester, är en metrosexuell kvinna en HETEROkvinna som lever den livsstil vi kopplar ihop med lesbiska. Enligt mig är en metrosexuell man är oftast inte en man är cross dresser eller bär make up utan mer en hipstertyp som vårdar sitt yttre och är mån om kläder och mode. Tänkte på typ väldigt fåfänga män, som använder smink och spenderar mycket tid framför spegeln.


Enligt en undersökning från dejtingsajten Match. USA tänder bara en av fem kvinnor på metron. Resten föredrar en macho.


Också killarna känner på sig att metro-stilen inte går hem, för de allra flesta, procent, vill inte för allt i världen kallas metro. Medan han är riktigt ögonsocker, och den perfekta mannen som drar till högprofessionella sociala möten, följer upp med metrosexuell livsstil kräver mycket ansträngning från honom och resulterar i några inhemska känslor. Håll dessa saker i åtanke när du bor med en metrosexuell , eller bestäm dig för att flytta in med honom. Ser metrosexuell som att heteromän lånar stil från dels bögar, dels från kvinnor.


Har förstått att det åtminstone i Sthlm är så att väldigt många heteromän uppfattas som gay av utländska bögar på besök. Stockholmsmännen fuckar upp den internationella gaydaren. Trots att mode i största sannolikhet har varit något som till en stor del riktats till kvinnor , så har en viss trend blivit alltmer vanlig.


Den kallas för metrosexualitet och avser män som månar mycket om sitt utseende och ibland även använder smink, men som ändå är heterosexuella. Fåfänga är oattraktivt hos en man tycker de flesta kvinnor. Det är förstås helt ok att vara mån om sitt utseende, men i extremfallen blir det mest osexigt.


Metrosexuell kvinna

Under tiden, anser en del kvinnor att en fåfäng, metrosexuell man är en mer uppmärksam partner. Vad detta egentligen säger är att smak och perspektiv skiljer sig - vilket vi alla visste ändå. Vad en kvinna ser som en ideal look eller egenskap, finner en annan det som en stor avtändning. Det är mycket möjligt att hon överväger möjligheten att du är metrosexuell , vilket, som alla män vet, är ett dåligt tecken.


När du äntligen är klar, eller färdig med vad det än är som får dig att inte fullständigt fokusera på henne, får du ett tack så mycket. Diskutera det inte, då kommer hon antagligen att himla med ögonen. Carlsberg vill brygga sött öl till kvinnor Vill ha fler kvinnor som kunder. Kvinnliga öldrickare står i dag för cirka procent av Carlsbergs totala ölförsäljning i världen.


Metrosexuell kvinna

Bryggeriets vd vill att den siffran i framtiden ska öka till procent. Så vem är en Metrosexual?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg