torsdag 26 april 2018

Troende kristen

Om kristen tro Vill du veta mer om kristen tro ? Eller funderar du över hur man blir kristen ? Här på webben kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro. Själva ordet kristen betyder en som tror att Jesus är Kristus, dvs Messias (och följaktligen också tror på hans ord).

Uttrycket icke troende kristen är följaktligen lika orimligt som uttrycket icke tvivlande skeptiker - det är helt enkelt en omöjlig ordsammansättning. En skeptiker är en tvivlare. En kristen är en troende. Han gjorde också uttalanden som uppfattades som att troende muslimer inte är välkomna i partiet. Han hade även ett brinnande intresse för frågor kring hur man kan och bör leva som troende vilket ledde till att han kritiserade det borgerliga livet och försöken att integrera ett tryggt och ombonat borgerligt liv med kristendom.


David Thurfjell, professor i religionskunskap vid Södertörns högskola, har djupintervjuat 1troende kristna svenskar. Han beskriver att flera upplever sin tro som ”pinsam”, eller att man betraktas som ”lite konstig” av andra icke troende personer.

Elin Engström känner igen sig i resonemanget. Jag är inte alls förvånad. Träffa nya vänner eller ditt livs stora kärlek! Förföljda kristna och utsatta troende Som kyrka och medkristna ser vi med sorg och förtvivlan på hur kristna förföljs för sin tro. Här berättar vi vad vi gör för människor som är i utsatta situationer på grund av sin tro.


Vill du ha mer information om kristen tro eller har ytterligare frågor, sök kontakt med en lokal kyrka på din ort. Finns det några bevis på Guds existens? Det var han som skapade mig! Bibeln har många regler som var relevanta då.


Vissa är relevanta idag och vissa är det inte. När en människa har verklig tro så kommer den ofrånkomligen till uttryck i handlingar som är i harmoni med denna tro. Vad gör en troende , praktiserande kristen ? Vad innebär det att vara en troende , praktiserande kristen ? Kristen primitivism, som ibland även kallas reformationism eller restaurationism, innefattar de religiösa rörelser som lär att en återställelse av kristendomen har blivit nödvändig, eftersom katolska, ortodoxa och protestantiska kristna infört allvarliga brister i kristen tro och praxis och därmed förlorat en viktig del av den rena.


Ovanligt för en kristen , men så känner jag, och det är tack vare de trevliga muslimer jag träffat.

Stämmer det här med andra troende kristnas erfarenheter? Inte heller finns de heta valfrågorna om böneutrop och konfessionella friskolor finns med. Här hittar du material om kristen tro , om vad det är att vara kristen och Guds barn, hur du blir en sann kristen , född på nytt och frälst, hur du får evigt liv. Exakt vad grundar sig den kristna tron på?


Hur blir man troende kristen ? Gud har i kärlek offrat sig själv för alla människor och bringat försoning för oss när han steg ned till jorden i en människas gestalt – i Jesus Kristus – och lät sig dödas på ett kors. Här kan du få svar på frågor om livet, kristen tro och Svenska kyrkan ur ett svenskkyrkligt perspektiv. Svaren är många gånger ett av flera tänkbara svar på en och samma fråga, eftersom det bland kristna och inom Svenska kyrkan finns flera olika sätt att tolka Bibeln och se på vår relation till varandra och Gud. Apologia finns till för att tänkande människor ska tro och troende människor ska tänka. Fokus ligger på apologetik, att förklara och försvara kristen tro.


Det är naturligt att också kristnas tro ibland är svagare,men tackolov så stärks den på nytt. Eller händer att de som avvikit(t.ex.blivit agnostiker eller ateister) brukar sen få en ännu starkare tro ! Med kristen tro är det så generöst att man får välja själv om man vill ta emot denna gratis gåva. Det handlar också om att tro på att folk är beredda att betala för att gå på damfotboll.


Men även om diplomatin skett i det tysta vill vi organisationer som kämpar för Dawits sak tro att det gjorts en rad ansträngningar för att få honom fri.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg