tisdag 17 april 2018

Hur länge kan man göra abort

Det är alltid du som är gravid som bestämmer om du vill göra abort eller inte, det står i abortlagen. Du har också rätt att ändra dig när som helst före själva aborten. Det kan vara bra att prata med den som du har blivit gravid tillsammans med om hur du vill göra. Det är också bra att fatta ett gemensamt beslut om det går. Hur många aborter kan man göra ? Nej det är inte farligt att göra flera aborter.


Man kan göra de aborter som behövs. Men om man har en bra preventivmetod så minskar risken väldigt mycket för att det ska bli en oönskad graviditet, och alltså ingen abort. Abort kan göras på två sätt. Medicinsk abort är vanligast och innebär att du får ta två sorters tabletter som gör att graviditeten avbryts.


Kirurgisk abort innebär att graviditeten avbryts genom en liten operation. Vilket sätt som används beror bland annat på hur länge du har varit gravid. Men annledningen måste vara ganska så hård för att få göra en så pass sen abort.


Har den kromosomfel el liknande fel så är de en HELT annan sak. Alltså när är sista veckan för abort ? Vet att man kan få göra. Det är varje kvinnas rättighet att göra en abort , men ibland kan samhället vara skuldbeläggande och ämnet kan kännas svårt att prata om. Då kan det kännas skönt att veta att det finns många kvinnor med dig som har gått igenom precis samma sak.


Upp till vilken vecka kan man få medicin som stöter ut allt? När går gränserna fö r vad som kan användas. Hur länge kan man göra abort.


Att avbryta en graviditet kallas för abort. Fram till vecka kan man göra abort utan att motivera till varför. Efter vecka så måste man gå via socialstyrelsens rättsliga råd för att få lov att göra abort. Denna tillåtelse kan man söka fram tills vecka 22.


Olika metoder för att göra abort. Om man överväger att göra abort så ringer man abortmottagningen och bokar tid för samtal och bedömning. Det finns främst två metoder att utföra en abort på, medicinsk eller kirurgisk. Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst.


Hur länge kan man göra abort

Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av. Däremot kan graviditeten avbrytas om det finns fara för barnet eller den gravidas liv. Då riktas vården mot att rädda båda.


Under de första dagarna efter aborten kan det kännas som att du har mens. Enligt abortlagen ska du erbjudas stödsamtal med en kurator eller psykonan aborten. Det gäller oavsett hur länge du varit gravid. Det kan du få även om det har gått en längre tid sedan aborten. Hur fungerar en abort egentligen?


Hur tidigt kan man göra en abort och hur länge kan man vänta innan det är försent? När kan man ta gravidtest egentligen? Hur berättar man för en förälder att man kanske är gravid och måste göra abort ? Så jag tänkte börja testa redan imorgon för jag vill ha svar snabbt och kunna boka tid. Vem kan göra medicinsk abort ? I Sverige erbjuds idag medicinsk abort till alla kvinnor som söker abort upp till graviditetsvecka nio. Vid flera kliniker erbjuds även medicinsk abortbehandling vid vecka nio till tolv.


Hur genomförs behandlingen?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg