måndag 16 april 2018

När är det bäst att ta ett graviditetstest

Graviditetstest registrerar det hormon som produceras när du är gravid. Här kan du läsa mer om när du kan utföra ett graviditetstest , och få hjälp till att välja det graviditetstest som passar dig bäst - se vår guide till graviditetstest här. Så om du exempelvis väntar din mens den 15:e i månaden kan du testa så tidigt som den 10:e.


Ta hjälp av vårt användbara beräkningsverktyg ” När du ska testa” för att ta reda på när du kan testa med Clearblue Early Detection graviditetstest – som ger dig resultat tidigare än alla andra test. Ta reda på mer om hur du använder ett graviditetstest , men kom ihåg att du alltid ska läsa bruksanvisningen för testet du använder.

Så här läser du av ett graviditetstest Väntan på ditt resultat efter att du har använt ett graviditetstest kan vara spännande eller påfrestande och du vill förstås vara säker på att du tolkar resultatet korrekt. Clearblue graviditetstest : Clearblue har en hög känslighet och kan ge dig svar upp till dagar innan förväntad menstruation. Du kan välja mellan att kissa direkt på staven eller uppsamla urinen i en bägare, och efter ca minuter kan du genom att avläsa testen, ta redan på om du är gravid. Om du försökt att bli gravid länge så vill du säkert ta ett graviditetstest så snabbt du bara kan. För att svara på frågan när man kan göra ett graviditetstest så behöver man också veta hur ett sådant test fungerar.


Längre ner på sidan får du svar på när du tidigast kan göra ditt gravtest. Vilket graviditetstest är bäst ?

Vänta till BIM och ta ett ClearBlue Digital. Med en tidig graviditetstest från Clearblue kan du redan dagar innan förväntad menstruation få reda på om du är gravid. Vi vill dock informera om att det inte uppnås samma säkerhet med tidiga graviditetstest. När är det bäst att ta testet? Beroende på vilket test du köper, så kan känsligheten för hormonet variera.


Ju längre tiden går vid en eventuell graviditet, så ökar mängden hCG i kroppen. Skulle det vara så att du är gravi så är det mest troligt att du får ett positivt resultat om du väntar lite längre. De vanligaste sorterna är teststickor, graviditetstest -stavar och digitala graviditetstest.


Ett annat alternativ är en graviditetskassett som främst används inom hälso- och sjukvården och som sägs kunna bekräfta en graviditet redan dagar efter befruktning. Alla dessa mäter mängden hCG i urinen. Flera vanliga misstag kvinnor gör när de gör graviditetstest är att de glömmer att använda dagens första urin.


Morgonurinen har högst halt av hCG och det är därför av yttersta vikt att den används. I fall du föredrar stickmodell så att se till att din behållare är kliniskt rengjord. Tillgängligheten av graviditetstest är numera mycket go och du kan till exempel köpa ett graviditetstest här på quicktest.


Du kan även göra ett test på din barnmorskemottagning, vårdcentral eller ungdomsmottagning.

När på dagen ska man ta graviditetstestet? Du bör ta graviditetstestet när konsentrationen av hormonet hCG är så hög som möjligt. Att använda morgonurinet är viktigast under tidig gravidietet.


Du behöver inte leva i ovisshet. Det säkraste sättet att ta reda på om du är gravid är att göra ett graviditetstest. Det är enkelt och du får svar direkt. Testet kan du göra hemma.


Prova Clearblue eller Apotekets. Det sistnämnda är perfekt för dig som vill bli gravid. Måste man ta gravtest på morgon urinet? Jag har ett clerblue test!


Bäst före datum är minst ett år från köpetillfället. Efter mitt mensinlägg igår så fick jag två uppmaningar från er att det kanske vore bäst om jag tog ett graviditetstest ändå. Så idag har jag gått runt och grunnat på det där, känt att jag ändå inte kan vara gravi med mina menssmärtor och Säcktuban och det negativa testet förra månaden, men att det kanske är bäst att ta ett till ändå - och blev det negativt så. Fler alternativ att välja mellan är de tester som ger ett extra snabbt resultat, de som har veckoindikator eller de i form av enklare stickor för dig som vill testa ofta.


Följ noga användarinstruktionerna för just det testet du har valt. Köp ditt graviditetstest direkt online här på Apotek Hjärtat. I denna artikel ingår graviditetstest sticka.


Bruksanvisning på svenska medföljer varje beställning samt finns bifogade nedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg