onsdag 22 januari 2020

Sveriges största festivaler

Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! Snart är livemusikens och festivalernas bästa tid här – sommaren. Oavsett om du är festivalveteran eller nybörjare är en bra början att veta vad som finns.


Här hittar du alla stora musikfestivaler inom hårdrock, rock, elektronisk musik och synth samt en stor mängd stadsfestivaler i hela vårt avlånga land. Volbeat är idag ett av världens största rockband.

En av sommarens absoluta höjdpunkter är alla dessa olika festivaler. Sveriges största forskningsprogram växer. Bråvalla i Norrköping som satsar på att växa snabbt bland annat genom att ta dit en av stadens största profiler – Plura med bandet Eldkvarn. Festivalen bjuder på en mängd artister och varje dag är det dessutom stand-up med bland annat David Batra, Jonas Gardell och Marika Carlsson. Folk som ofta åker på festival upptäcker snart fenomen som återkommer år efter år, och som på olika sätt blivit tradition på olika festivaler.


Förutom attraktioner i form av musik, matstånd och andra jippon så är en väldigt stor del av festivalerna själva festen. Och de som har besökt under denna tid på året kan förstå varför.

Askersund Outdoor Festival , ett årligt event för människor som söker en aktiv livsstil utomhus. Långa trevliga sommardagar med milda temperaturer, varma blå himmel och de stora fluffiga vita molnen. Bråvallafestivalen har ingen specifik genre som den är inriktad på utan har en mix av musikstilar och artister. Förra veckan firades Skolscen sydost i Ronneby.


Festivalens besökare är mestadels representanter från skolor som ska se vad det finns för utbud inom teater och dans. Hitta festivalen du letar efter här! Du kan använda filtren nedan för att hitta festivaler i specifika länder runtom i Europa.


Sweden Rock äger rum i början av juni i samhället Norje utanför Sölvesborg i Blekinge. Festival of the Midnight Sun marknadsfördes som ett svenskt Woodstock, men har efteråt kallats den största floppen i svensk nöjeshistoria. Nu återuppstår den efter nästan år. Bland de klara banden finns bland andra Les Big Byr Maida Vale, Tears, Kebnekajse och Franska Trion, enligt ett pressmeddelande.


Sziget Festival kallas av vissa för Europas alternativ till Burning Man-festivalen i USA. På plats finns närmare restauranger och food trucks samt landets främsta kockar, bagare och mathantverkare. En annan universitetsstad är Lund i Skåne.


Därför präglas den gamla staden i Skåne till stor av studentlivet och alla nationer - studentföreningar där tentaångesten kan dämpas med umgänge och billig öl.

Toppartister från hela världen kommer till oss och skapar ett magiskt musikparty mitt i Malmö. Tallriken är en unik cirkulär plats omgiven av höga, vackra träd mitt i centrala Malmö och har verkligen blivit ett signum för Big Slap. EN AV SVERIGES STÖRSTA FESTIVALER FÖR OETABLERAD FILM.


FILM SEMINARIER PITCH MÖTEN PRISER FEST! MEJERIET LUND LÖRDAG APRIL KL. Varför inte unna dig ett boende på ett Scandic i närheten för en lite lyxigare upplevelse. Fräscha upp dina inhemska geografikunskaper här. Stockholm, Göteborg, Malmö.


Det visste jag inte, men det känns ju riktigt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg