måndag 13 januari 2020

Sveriges största festival

Snart är livemusikens och festivalernas bästa tid här – sommaren. Oavsett om du är festivalveteran eller nybörjare är en bra början att veta vad som finns. Sveriges största forskningsprogram växer. Festival Insights, som är en slags branschtidning för festivaler och som ägs av organisationen bakom European och UK Festival Awards, har för första gången gjort en sammanställning kring vilka som är världens 2största festivaler , sett till storlek och kommersiell succé.


Resultatet är väntat, men även överraskande på sina. På plats finns närmare restauranger och food trucks samt landets främsta kockar, bagare och mathantverkare.

Festivalens blandade musik lockar en bred och stor publik då de flesta oavsett musiksmak har ett flertal band eller artister som tilltalar dem. Askersund Outdoor Festival , ett årligt event för människor som söker en aktiv livsstil utomhus. Förra veckan firades Skolscen sydost i Ronneby.


Festivalens besökare är mestadels representanter från skolor som ska se vad det finns för utbud inom teater och dans. In Flames har i år gjort succé med nya albumet I, the mask och en ny rytmsektion som många menar är den bästa bandet har haft. Folk som ofta åker på festival upptäcker snart fenomen som återkommer år efter år, och som på olika sätt blivit tradition på olika festivaler.


Förutom attraktioner i form av musik, matstånd och andra jippon så är en väldigt stor del av festivalerna själva festen. Festival of the Midnight Sun marknadsfördes som ett svenskt Woodstock, men har efteråt kallats den största floppen i svensk nöjeshistoria. Nu återuppstår den efter nästan år.

Bland de klara banden finns bland andra Les Big Byr Maida Vale, Tears, Kebnekajse och Franska Trion, enligt ett pressmeddelande. Nyhetsbreven riktar sig till festivalarrangörer, artister, konstnärer, politiker, administratörer och andra aktörer och intressenter inom konst- och kulturområdet. Anmäl dig till nyhetsbrevet du också! Fräscha upp dina inhemska geografikunskaper här. Stockholm, Göteborg, Malmö.


En annan universitetsstad är Lund i Skåne. Därför präglas den gamla staden i Skåne till stor av studentlivet och alla nationer - studentföreningar där tentaångesten kan dämpas med umgänge och billig öl. Några typer av festivaler är musikfestivaler, familjefestivaler, filmfestivaler, hamnfestivaler, pridefestivaler, ståuppkomikfestivaler, medeltidsfestivaler och stadsfestivaler. Festival ska inte förväxlas med karneval, som är ett gatutåg som på ett visst tema drar genom stadens gator, exempelvis studentkarneval. Studieförbundens breda samarbeten med föreningslivet och andra aktörer gör dem till en lokal motor för musik, vilket kommer att visa sig på den mångfald av genrer som kommer att presenteras på festivalens fler än 3scener.


Toppartister från hela världen kommer till oss och skapar ett magiskt musikparty mitt i Malmö. Tallriken är en unik cirkulär plats omgiven av höga, vackra träd mitt i centrala Malmö och har verkligen blivit ett signum för Big Slap. Rock The Night Festival är Varbergs nya årligen återkommande musikfestival som förväntas locka flera tusen besökare. Michel Loy är den stora stjärnan i laget med tre VM-titlar i bagaget.


En av sommarens absoluta höjdpunkter är alla dessa olika festivaler. Det pågår en superstor LEGO byggtävling under alla tre dagar på eventet. Enkla regler: Bygg vad du vill av hur många bitar du vill. Alla får delta oavsett ålder.


Talare och besökare var överens – detta måste vi.

Festivaler utgör en fantastisk anledning att besöka olika delar av landet och träffa på nya, spännande människor. Både för unga och äldre filmare. Aiva International Video Art Festival Finspång Aiva är en internationell filmfestival för videokonst. Hitta festivalen du letar efter här!


Du kan använda filtren nedan för att hitta festivaler i specifika länder runtom i Europa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg