torsdag 28 juni 2018

Hur lång tid kan det ta att bli gravid

När man väl bestämt sig för att bli gravid så vill man att det ska gå snabbt. Hur lång tid det tar att bli gravid varierar dock mycket från individ till individ. Störst sannolikhet att blir gravid har man om man har samlag ungefär tre dagar före den dag man räknar med att få sin ägglossning, till en eller två dagar efter den dagen.


Få inte panik om ni inte blir gravida med en gång. Det tar i snitt månader för en kvinna att bli gravid.

Och eftersom månader är ett snittvärde så är det lika normalt att det tar månad som månader innan. Läs också: Det här händer hos barnmorskan. Menscykeln börjar första dagen med mens och slutar dagen innan nästa mens börjar.


Hur många dagar det blir varierar. Att bli gravid kan ta olika lång tid och se olika ut för alla. Att höra andras berättelser kan göra att man känner sig mindre ensam i sin barnlängtan.


Vimedbarns läsare berättar hur lång tid det tog för dem.

Känslan när man får mensen är den värsta och man fattar att även denna månad gått åt helvete! Berätta gärna om lyckan när DU fick ett plus efter lång tids kämpande, hur kändes det ? Hej, jag och min sambo försöker bli med barn. När ska man börja oroa sig för att man inte kan bli gravid ? Tacksam för många svar! Vi hade pratat om att skaffa barn och sen bestämde vi oss för att inte använda nått preventivmedel längre utan blev jag gravid så blev jag det.


Vi blev gravida på andra försöket och då körde vi med äl test båda försöken. Jag var jätteinne på att bli gravid när vi försökte och jag tror att det hade varit roligare om jag inte var så på. Men nu gick det ju bra för oss och vi väntar världens finaste lilla tjej! Men hur lång tid tar det då att bli gravid ? Nu när du känner till de grundläggande sakerna som är med till att avgöra en kvinnas fertilitet kan vi gå vidare till hur lång tid det statistiskt tar för att bli gravid. Några av de saker som alltså måste vara i ordning för att en kvinna ska kunna bli gravid är t. Vad kan jag göra för att bli gravid snabbare?


Kan ålder påverka mina möjligheter att bli gravid ? Kan stress påverka fertiliteten? Jag har redan ett barn, men jag har problem med att bli gravid igen.

Jag har tidigare gjort en abort, och jag är orolig att det kommer att göra det svårt att bli gravid igen. Om ni har flera barn får ni gärna skriva hur l. Du kan ha en eller flera av dessa tecken, men det kan också vara så att du inte har några tecken alls. Finns det risk för att du är gravid så bör du göra ett graviditetstest för att vara på den säkra sidan. Tror du att du är gravid så kan du här ta reda på hur länge du varit gravid samt ett preliminärt förlossningsdatum. Av par som försöker uppnå en graviditet lyckas procent inom ett år och procent inom två år.


Så jag tycker ni ska ta det lugnt och bara vänta. Det är vanligare med nedsatt fruktsamhet, fertilitet, än att man inte alls kan bli med barn. Vid nedsatt fruktsamhet kan det ta längre tid att bli gravid.


Oskyddat samlag – hur stor är sannolikheten att bli gravid ? När en frisk man och en frisk kvinna har ETT oskyddat samlag är chansen att bli gravid cirka 2-. Men till frågan, kan vi ha problem att bli med barn, eftersom det tog så lång tid och hur länge kan man ligga med varandra oskyddat i snitt innan man blir gravid ? En förutsättning för att det ska bli något barn är att spermierna når ägget vid rätt tid , omkring tiden för ägglossning. Vill ni ha barn så snart som möjligt, och det ännu inte blivit något barn efter ett års försök, kan man kontakta gynekolog eller specialklinik för en fertilitetsutredning. Kan man ta ut p-staven nu eller är det bäst att invänta tiden ? Vid avbrytande av metoden (p-stav) återkommer fertiliteten snabbt. Redan under kommande menscykel finns möjligheten att bli gravid.


Om du har mens fast du använder p-stav, är det väl lämpligt att ta ut stavarna i samband. En orsak till det är att rökningen hämmar ägglossningen. En annan är att hormonet progesteron från gulkroppen inte produceras i tillräcklig mängd.


Progesteron behövs för att det befruktade ägget ska fästa på livmoderväggen och för att graviditeten ska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg