fredag 29 juni 2018

Bodelningsavtal skilsmässa

Med vårt stöd får ni hjälp direkt. Få tid för möte med er personliga rådgivare redan idag. Telefonrådgivning eller i möte. Vi kan all familje- och affärsjuridik! Ladda hem checklistan idag.


Planera begravningen hemifrån.

Bodelningsavtal - upplösande av äktenskap. Fyll i och ladda ner ditt dokument online. Det kan ske under ett bestående äktenskap men är vanligast vid skilsmässa eller när sambor flyttar isär.


Registrering av bodelningsavtal. Om bodelning görs under pågående äktenskap ska bodelningsavtalet skickas in för att registreras hos Skatteverket. Görs bodelningen i samband med skilsmässa är det upp till makarna om de vill registrera bodelningsavtalet eller inte. I vissa fall, till exempel om ni äger fastigheter, måste ett avtal skrivas.


Ni kan själva skriva ett bodelningsavtal som ska undertecknas av er båda. Ni som vill kan få avtalet registrerat hos Skatteverket.

En bodelning som görs medan ni är gifta och inte i samband med skilsmässa ska anmälas till Skatteverket som registrerar anmälan. Vad ingår i bodelning vid skilsmässa ? Vem har rätt till hyresrätten vid skilsmässa ? Få hjälp med att skriva ett bodelningsavtal. Vill ni få hjälp med att skriva ett bodelningsavtal finns det prisvärda avtalstjänster på nätet att använda i stället för att anlita en dyr juristbyrå. Avtalstjänsterna är enkla att använda och hjälper dig att snabbt ta fram ett bodelningsavtal till ett lågt fast pris. En enkel men betydelsefull åtgärd som rekommenderas.


Ovanstående utläggning är naturligtvis bara en kort inblick i hur en bodelning vid skilsmässa går till. Mallen innehåller exempel för enklare anpassning. Om ni gör en bodelning för att ni ska skiljas ska ni först lämna in en ansökan om skilsmässa till Tingsrätten.


Om ni vill göra en bodelning under äktenskapet ska ni först skicka in en anmälan till Skatteverket. Ett bodelningsavtal kan i många fall vara ett krav från banker och andra långivare för att kunna få nya lån var för sig i framtiden. Vad bör ett bodelningsavtal innehålla? Innehållet varierar beroende på om bodelningsavtalet är till för att bodela under ett bestående äktenskap, vid en skilsmässa eller separation som sambos.


Först och främst är det makarna som har nytta av bodelningsavtalet. Genom bodelningsavtalet har makarna reglerat vem som ska få vilken egendom efter skilsmässan. Därutöver kräver oftast bankerna ett bodelningsavtal om någon av makarna ska överta lån i samband med bodelningen. Vår bodelningsavtalsmall är en gratis mall som gäller för två makar i äktenskap.


Pengarna som du kanske kan spara genom att ladda ner ett bodelningsavtal gratis kan kosta dig mångdubbelt mer i juridiska och ekonomiska överraskningar i framtiden.

Kraven på bodelningsavtalet finner du under rubriken ”Krav på bodelningsavtal ” längre ned i inlägget. Vid skilsmässa är det en stark rekommendation att upprätta ett bodelningsavtal för att den ena maken i ett senare skede inte ska kunna hävda att en bodelning inte gjorts, vilket kan göras flera år efter skilsmässan. Efter skilsmässan så ska makarnas giftorättsgods delas upp mellan dem.


En bodelning företas när ett äktenskap upplöses och innebär att makarnas giftorättgods (gemensamma egendom) skall fördelas mellan makarna. Giftorättsgods innebär att om det uppstår en skilsmässa , har du rätt till halva värdet av din makes egendom - det vill säga värdet av allt som du och din make äger ska läggas samman och efter avdrag för skulder, fördelas giftorättsgodset, (kap. § Äktenskapsbalken). Finns det någonstans man kan ladda hem en gratis mall för bodelningsavtal ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg