tisdag 15 december 2020

Vad jobbar en beteendevetare med

Som beteendevetare har du expertkunskaper i hur människor fungerar i olika sociala sammanhang. Det gör dig till en nyckelperson inom flera områden, särskilt när en organisation vill förbättra sin kommunikation och sina relationer internt. Vad jobbar beteendevetare med ? Beteendevetare arbetar inom många områden och med en bred variation av arbetsuppgifter. Valet av arbetsuppgifter påverkas av inriktningen på studierna.


En del skaffar sig en specialistinriktning redan under utbildningen, som de sedan arbetar inom, medan andra specialiserar sig när de har börjat arbeta.

Men vet inte vad jag kommer kunna jobba med sen vet bara att jag tycker psykologi och beteendevetenskap är väldigt intressant. Så ni som har utbildat er till något liknande kan ni inte berätta vad ni jobbar med och vad ni läste? Någon som vet om man kan jobba som socialsekreterare eller liknande med en kand. Känner fyra beteendevetare. Ingen av dem är nöjda med sina jobb och ser dem som tillfälliga medans de letar efter drömjobbet.


Men jag har inte riktigt förstått vad för sorts jobb de är ute efter. Beteendevetarna har en bred kompetens och är utbildad i människa och grupp och att ha ett helikopterperspektiv, vilket en kan använda i stor utsträckning i många olika jobb. För att få tydliga exempel på vad du kan göra efter din utbildning så kan du ladda ner vår folder om beteendevetare.

Man bör fundera på vad målet med studierna är och vad man vill jobba med efter sin examen. Vill man till exempel jobba med HR-rekrytering kan det vara bra att läsa kurs i arbetsrätt, grundkurs i ekonomistyrning. Personalvetarutbildningen och beteendevetarutbildningen kan likna varandra på många vis, exempelvis jobbar en hel del beteendevetare inom HR.


Studenterna kan alltså läsa till en kandidat på 1hp. Resterande hp är helt valfritt (hp från BVG räknas till detta valfria område). På arbetsmarknaden kallas man beteendevetare med en examen i något av ämnena. Examen utfärdas i ämnet.


Det är viktigt att de som arbetar med utsatta människor är både män och kvinnor, av olika ålder och etnisk bakgrund. Då kan en beteendevetenskaplig utbildning vara något för dig. Vilka beror framför allt på utbildningen, hur du inriktar och kompletterar dina.


Efter några års arbetslivserfarenhet kan beteendevetare ofta gå vidare till en projektledarroll eller annan arbetsledande befattning. Konsulter och egenföretagare med beteendevetarbakgrund är en växande grupp. Många beteendevetare bedriver egen forskning inom universitet och högskola. Du kommer jobba i nära team med läkare, sjuksköterskor, casemanager, psykologer och beteendevetare.


Vår sjukgymnast i Norrköping går på föräldraledighet i februari och vi söker nu en vikarie för henne på delti. Det är akademikerförbundet SSR som, tillsammans med linjeföreningen BEWARE och Karriärtorget som står för evenemanget, och de bjuder bland annat på en proffesionsföreläsning ( vad jobbar en beteendevetare med egentligen?) samt möjligheten att ställa frågor till beteendevetare i arbetslivet. Det kan vara en fördel att ha lite koll på vad egentligen en beteendevetare är och gör, när man ska läsa denna blogg.

Det svåra är att förklara det, då den beteendevetenskapliga utbildningen är så bred och detta gör att beteendevetare finns lite varstans. Lönestatistik med bruttolöner per månad för en beteendevetare inom socialt arbete. Se aktuell lön snabbt och enkelt. Lämna din egen referens eller tipsa någon om detta yrke.


Vad gör en beteendevetare och.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg