onsdag 20 januari 2021

Varför är man otrogen

Man kan ha en så otrygg anknytning från uppväxten att man förstör sina parrelationer, när de börjar fördjupas – genom att vara otrogen. Det här är inget som sker medvetet. Man kan också ha ett omättligt bekräftelsebehov, vara spänningssökande eller ha psykopatiska eller narcissistiska drag.


Men det kan också vara så att man är i ofas känslomässigt, med mycket tjafs eller tvärtom – tystnad. Man är otrogen , helt enkelt för att man är kåt. Resten är bara ursäkter för att måla upp sig som någon bättre människa.

Varför är man otrogen ? Det finns många olika orsaker till varför otrohet uppkommer. Exempel på vanliga anledningar: Missnöjesotrohet Uppstår när en partner en längre tid upplever missnöje med relationen. Otroheten blir ett medvetet sätt att dra uppmärksamhet till problemet och för att börja göra en förändring. Att vara otrogen är inget man kan skylla bort utan man har själv valt att vara otrogen då får man stå för det också.


Men anledningarna till varför man väljer att vara otrogen mot sin partner skiljer sig åt beroende på var man bor. I Sverige tar det fyra år mellan bröllopet och att den första otrohetsaffären inleds hos de vänstrande kvinnorna. Detta gör att svenska kvinnor faktiskt är näst snabbast i världen med att vara otrogna.


Att man kan såra denna person mycket!

Men hur kan man egentligen veta det och vilka tecken ska man leta efter? Här kan du läsa om några tecken på att hen är otrogen. Men det finns några tecken i hens kroppsspråk som kan visa om hen är otrogen.


Du märker att något är fel, men kan inte riktigt sätta fingret på vad. Linjen mellan intuition och paranoia är dock hårfin. Bianca Schmidt och terapeuten Eva Tryti, lista några typiska tecken på att din partner är otrogen.


LÄS OCKSÅ: Otrohet – ska man stanna eller lämna? Det är naturligtvis omöjligt för oss att förutspå om din partner är otrogen i ett online test. Vad vi har gjort är att vi har matchat beteende som är vanliga vid otrohet för att på det sättet skapa en riskprofil.


Testet gäller inte enstaka affärer utan handlar om att din partner har någon vid sidan om. Min mamma är otrogen , just nu. De har haft, vad jag kallar det, tysta problem.


Problem som inte går att lösas för ingen pratar om dem. Jag tror man är otrogen för att man djupt inne om man känner efter inte har några kärlekskänslor för personen man är tillsamans med. Man känner sig sårad och sviken när den man är ihop med har varit otrogen. Jag tänker att det är lätt att man börjar känna sig otillräcklig och att man inte känner sig lika nöjd med sitt utseende.


Det kan kännas som om den man gillar valt någon annan än en själv och det kan göra väldigt ont. Jag tror att man är otrogen för att man saknar något (uppskattning, ömhet eller bara fysiskt sex) och dessutom saknar man spärren som trots allt stoppar de flesta - den som får en att fundera på om man gör illa någon annan med den handling man just nu gör.

Och någon gång kanske du till och med har misstänkt att din älskling är otrogen , även om du inte riktigt vet varför du tror det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg