måndag 31 augusti 2020

Vad betyder kär

Det betyder att vi tänker annorlunda om saker än vad vi kanske gjorde när vi var unga. Vi får andra värderingar och vi ändrar vårt beteende. Att vi då ibland utvecklas åt olika håll, är kanske ofrånkomligt.


För att det skall ske behövs upprepade inlärningstillfällen där samma sak sker, men i vissa fall kan betingning också uppstå till följd av enstaka inlärningstillfällen. Lös korsor hitta ord med liknande eller samma betydelse.

Förut hade han sagt att vara kär i någon inte betyder nödvändigtvis att personen älskar den andra, men det är allt han sa. Kanske kan ni förklara i egna ordalag? Jag har svårt att förstå implikationerna, särskilt på svenska som inte är mitt modersmål. Alltså jag ville veta vad vara kär i någon betyder för er. Kärlek kan vara både svår, komplicerad – och alldeles, alldeles underbar.


Men tack vareforskning vet vi nu hur äkta kärlek fungerar och likaså hur en förälskelse kan börja. Ta del av vår kärlekslista här under.

Känslan som inte ens ord kan förklara. Vissa forskare kallar oss ”tillfälligt sinnesjuka” när kärleken inträffar, och sanningen är den att inga bromsmediciner i världen kan stoppa känslan av att vara kär. Det kan låta oromantiskt, men forskare har kommit fram till vad kärlek är rent medicinskt. Stavningen med två r skulle då vara ett annat or med nedsättande betydelse och använt bland annat om någons hustru, som i motvalls kärring. Båda stavningarna är varianter av samma or kärling, som är en avledning till ordet karl och betyder ”(gammal) kvinna”.


Givetvis är det svårt att fastslå exakt vad olika känslor betyder och innebär. Därför vill vi gärna att du berätta rom dina egna tankar i kommentarerna här under – vad är egentligen skillnaden mellan att vara kär och att älska? Nu vet du vad kära betyder och innebär!


Betydelsen av kära dess innebörd kan variera! Skapa konto med e-post. Fyll i din e-postadress och ett valfritt lösenord för att skapa ett konto. Du kan sedan börja spar ord i egna listor direkt.


Istället kanske man identifierar sig som en person, en människa, ett namn eller något annat. Man får känna efter själv vad som känns bra. Könsidentiteter som exempelvis intergender, ickebinär och genderqueer betyder olika saker för olika personer.


Man är alltså fri att själv bestämma vad det innebär för en själv.

Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst. Vad betyder ordet: kärlek? Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av. TILLÄGG Föddes Jesus i december? Oavsett vad man kanske tror så säger Dr.


Mayer att man inte behöver oroa sig om man drömmer om sitt ex. Att drömma om sitt ex betyder inte att du fortfarande är kär i hen eller att du inte är lycklig i ditt nuvarande förhållande. Hur vet jag om någon är kär i mig? Alla är olika och gör på olika sätt när de är kära i någon.


En del visar det tydligt, andra håller det för sig själva. Vid val av namn spelar mycket in och inte minst vad namnet betyder. Att välja namn är ett stort ansvar då det antagligen kommer att följa barnet hela dess liv. Namnet ska därför passa bebisen, tonåringen och likaså kändisen eller pensionären. Det beror på i vilket sammanhang, vad tror du själv?


Adjektiv i andra deklinationen får ändelserna -re och -st vid komparering. Det rör sig om ord som funnits länge i svenska, och som ofta får omljud i komparativ och.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg