onsdag 20 maj 2020

Texter om kärlek

Med vi menar jag Han och jag, ensamma. Jag berättade för honom hur jag känner. Att jag tycker om honom. Han svarade att han tycker om mig med. Men att han tycker om någon annan också.


Där gick hjärtat i bitar. Vet inte om jag skakade p. Annars tycker jag om den kinesiska regissören Wang kor Wais film, In the Mood for Love. Det är i mitt tycke en fantastisk kärleksskildring. Leonard Cohen tycker jag också beskriver kärlek bra i sina texter.


Nej, det har jag inte. Jag har skrivit så många texter om olycklig kärlek att jag ibland tänker att jag nog inte kan skriva mer om det. Fast, hoppas inte det. Citat om kärlek och mod.


Den högsta lyckan i livet är förvissningen om att vara älskad för sin egen skull, eller rättare sagt: att vara älskad trots en själv. Victor Hugo Den sanna kärleken liknar cirkeln, och cirkeln har inget slut. Ryskt ordspråk Den som inte kan hata kan inte heller älska.


Voltaire Den vet föga om kärleken som alltid talar om den. Våra föräldrar, pojkvän, barn, husdjur, vänner etc. Kärlek är något vi alla vet om. Dessa citat av kärlek visar de saker du behöver veta och se.


Utan kärlek finns inget liv. Jag hoppas att du kommer att dela sjuka med de du älskar. Strunta i om orgeln klingar falskt eller om brudnäbben snubblar på släpet eller om brudgummens bestman fumlar med ringen. Ni ser varandra - och allt annat blir utan betydelse.


Senare kommer ni att minnas, och skratta tillsammans. Men nu kan inga bagateller störa. Till och med faster Elsas hatt. Behöver du förslag för kärleksdikter? Då har du kommit till rätt ställe.


Texter om kärlek

Vi har samlat flera dikter om kärlek. Och vinden den sjunger om kärleken evig Och allt blir en lyckig och härlig rytmik. Syfte – Ett tema om kärlek I mötet med texter ska eleverna ges förutsättningar att utveckla sitt språk, den egna identiteten och sin förståelse för omvärlden. Om det är din mamma kan du kyssa henne när som helst.


Men om det är någon annan måste du fråga först. Hur får man kärleken att vara? Skicka blommor till en vän – Här hittar du bra erbjudanden. Dikter om vänskap – Dikt av 12.


Som tanken på dig kan få mig att le. Det finns så mycket du inte kan se. Ibland funderar jag på om man kanske borde ge det en chans. Sverigevisa, sång om Sverige, text om Sverige, visa om Sverige.


Letar efter roliga citat om kärlek , bröllop mm att ha i festhäftet. Inte som barn sagt det har jag redan utan jag vill ha andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg