måndag 12 december 2016

Bris se chatt

Om du av någon anledning inte vill att någon ska kunna se att du har varit på bris. Bris - Barnens Rätt i Samhället. Klicka här för att komma till deras chatt ! Du behöver inte säga vem du är och det är kostnadsfritt för barn och ungdomar upp till år.


Bris se chatt

Du kan ringa, mejla eller chatta. Här kan du chatta anonymt med våra volontärer. Vi försöker hålla chattarna till max minuter, så att fler får möjlighet att komma fram.


BRIS för vuxna om barn. Redan nu kan du skriva dina funderingar eller frågor i chatten. Vi arbetar för att stärka barnets rättigheter genom att stödja, mobilisera samhället och påverka beslutsfattare.


Chatten och mejlen nås via Bris. Alla som hör av sig till oss får svar av en utbildad och erfaren kurator. Personuppgiftspolicy Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Har du frågor om Barnens spelregler?


Vi frågade kuratorerna Sara och Anna hur en jul på Bris. En chatt kan vara kort eller lång, men max minuter. Så att vi kan räkna ut hur mycket vi lyckades dra in. Kom ihåg att ange ert ID-nummer när ni betalar. Dit kan barn och unga upp till år vända sig när de behöver stöd från en vuxen.


Bris se chatt

Det är både anonymt och kostnadsfritt. Ingen kan se där heller vem avsändaren är, men för att maila eller chatta måste ett användarnamn registreras. Telefonen är öppen varje dag klockan 14–21. Det ska inte spela någon roll om det är ett barn med mycket stark vilja. Det finns metoder för hur man hjälper alla barn att komma in i gemenskapen.


Projekt och chatt mot hedersrelaterat våld och förtryck. Tanken är dels att Brisbot ska kunna vara ett komplement i de lägen då det är väntetid för att nå fram, dels att Brisbot är ett alternativ med lägre tröskel för de som kanske drar sig för att ta kontakt med Bris. Nu får vi chansen att nå barn och unga som inte vill eller kan ta kontakt med en kurator.


Vuxnas telefon – om barn: Alla vardagar klockan 9–12. Postkodlotteriet ändrade sin fördelningsmodell för något år sedan, efter en granskning från Lotteriinspektionen, som ville ha ökad transparens och förutsägbarhet. Det går också att chatta och mejla via bris. Alla barn som hör av sig får prata med en utbildad och erfaren kurator.


Man får vara anonym och kuratorn har tystnadsplikt. Den som vill får prata med samma kurator flera gånger. Häng upp årets viktigaste julstjärna ”Lilla Stjärna” i fönstret, så sänder du en lysande signal till barn som far illa att de inte är ensamma – någon tänker på dem.


Senaste åren har jag mest varit ute och utbildat i ”samtal med barn”, ”stöd till barn och unga via chatt och mail” och ”unga och internet”. Ställ dina frågor till Karin Johansson på Bris. Ibland känns det svårt att berätta – det är vanligt att känna skuld och skamkänslor, och vara orolig för vad andra ska tycka, eller för att råka illa ut.


Men du gör rätt som berättar – det är jätteviktigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg