torsdag 12 november 2020

Varför går hon

Boken används också av dem som arbetar på kvinno- och brottofferjourer. Många kvinnor som lever med en våldsam man blir ofta ifråga satta, varför hon inte lämnar mannen. Carin Holmberg, Viveka Enander.


Det har gått sju år sedan den mycket uppmärksammade och uppskattade boken Varför går hon ? I samband med att Studentlitteratur nu ger ut en fjärde upplaga, publicerar man även uppföljaren och systerboken Hur går hon ? Om att stödja misshandlade kvinnors uppbrottsprocesser.

Kvinnan definierar sig som misshandlad och det hon lever i eller har levt i som en misshandelsrelation. Det kan vara en lång och smärtsam process att förstå och börja sätta ord på att man utsatts för våld. Konsekvenserna för barnen, deras rätt till en. Den här utgåvan av Varför går hon ? Kom in och se andra utgåvor eller andra böcker av. En mer korrekt fråga skulle istället vara, Varför slår han henne?


Det är nog snarare som jag försökte förklara när jag lastade Muska, som verkligen inte gillade att åka, men som jag alltid kunde lasta direkt. Hon gick inte på om den som ledde inte pratade med henne på rätt sätt. I boken Varför går hon ?

En skönlitterär bok som på ett fint sätt behandlar det här ämnet är Älskade barn av Marianne Fredriksson. Men varför går hon inte bara? Varför tror du att en person som blir utsatt för våld i en relation stannar kvar? En förklaring är normaliseringsprocessen. Det som inte borde vara normalt i en relation, som vål kränkningar och hot, blir till slut normalt.


För att hjälpa kvinnan frigöra sina resurser och sin kraft att gå vidare och bygga upp sin självkänsla måste hon känna sig lyssnad på, trod trygg i boendet och övrigt, ha ekonomi, tillgång till viktiga personliga tillhörigheter och blivit avlastad skuld och skam, annars kommer hon att ”fastna” i en offerroll som kan bli svår. På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Med bra teknik och fokus på godis hos hästen så går det utan att det knappt märks. Genom att surfa vidare godkänner du att vi. Hitta lägsta pris på Varför går hon ? Läser just nu en bok som heter Varför går hon ? Den handlar om misshandlade kvinnors uppbrottspprocesser.


Utgiven publikation: Varför går hon ? Jag har en shetlandsponny som är kraftigt överviktig. I somras gick hon ner en hel del, kring buken framför allt. Den frågan dyker ofta upp när en kvinna stannar hos en våldsam man.


Svaret är: Hon vänjer sig vid psykiskt och fysiskt våld i. Hon har på sista tiden börjat gå när jag ska hämta henne i hagen.

Tidigare stog hon still och väntade på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg