tisdag 8 januari 2019

Vi kvinnor

Vi kvinnor , vi äro så nära den bruna jorden. Vi fråga göken, vad han väntar av våren, vi slå våra armar kring den kala furan, vi forska i solnedgången efter tecken och råd. Jag älskade en gång en man, han trodde på ingenting.


Han kom en kall dag med tomma ögon, han gick en tunga dag med glömska över pannan. En stunds gemenskap med föredrag, samtal och kaffeservering. Religion, kön och klass är ovidkommande.


Något sådant har aldrig tidigare skett i mitt lan skriver Zoya Rouhana, en av Libanons mest erfarna kvinnorättsaktivister. På Sogeti tror vi på en bra balans mellan andelen män och kvinnor. Vårt långsiktiga arbete att nå upp till våra mål när det gäller andelen kvinnor i företaget, inom alla roller, pågår ständigt.


Vi kvinnor

Samtidigt som vi även skall jobba och dra in pengar! Förr då kvinnor enbart var hemmafruar hade vi i alla fall en chans att orka me men nu? Nu skall vi sköta hemmet, samtidigt som vi bygger en karriär, samt försöker bevara ett hyfsat socialliv. Ja, glöm inte att vi även skall se bra ut och vara hälsosamma.


Vi satte morgonkaffet i halsen när vi läste att Kristdemokraterna vill införa avgifter för mammografi. Ebba Busch Thor bedriver en instagrampolitik där det är viktigare att synas med kändisar än att ge alla kvinnor rätt till god vård. Kvinnor och män på lika villkor KvinnorKan vill medverka till ett samhälle och ett näringsliv, nationellt och internationellt som tillvaratar allas möjligheter och intressen. Detta oberoende av kön, klass, etnisk bakgrund och nationalitet.


Vi kvinnor

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter världen över i år. Vi finns på plats i totalt länder i Afrika, Europa, Mellanöstern och Södra Kaukasien. Vi Seniorer, mötesplats för alla som är över år. Kvinnojourer blev nedringda, debattsidorna var fulla av inlägg om våld mot kvinnor , och ny statistik råkade landa från Brottsförebyggande rådet: över trettontusen kvinnor förra året polisanmälde att de misshandlats av en man som var deras man, pojkvän, sambo, eller ex-man.


Bakom siffran och skyhöga mörkertal finns människor. En förklaring tror hon kan vara att Swiftr är en produkt som riktar sig till både män och kvinnor. Vi har en väldigt könlös produkt som alla kan relatera till. Men jag har hört talas om andra kvinnor som söker kapital och presenterar en produkt som de – oftast manliga – investerarna inte förstår sig på.


Vi kvinnor

Men vi har ju tack och lov en stor frontallob som nyanserar hur vi reagerar på sinnesintryck. Men vi borde kanske snarare jämföra vårt beteende med primater, som är våra närmaste släktingar i djurvärlden. Vi lyssnar och lär av den kritiken. Vi som vita kvinnor drabbas inte av det vardagliga, strukturella, fysiska och symboliska våldet så som icke-vita kvinnor , män och barn i Sverige i dag gör, och har därför inte tolkningsföreträde i den antirasistiska kampen.


Hon gjorde anspråk på att vara intellektuell och var som enda kvinna medlem i gruppen Algonquin Round Table. En kvinna i vuxen ålder blev under onsdagsförmiddagen påkörd av en spårvagn i höjd med Annedalskyrkan i Göteborg. En kvinna knivskars natten till söndagen i sin lägenhet i Gamla stan av en man hon träffat strax innan. Uppföljning Efterkontroll är inte nödvändig om patienten blivit besvärsfri. RECIDIVERANDE CYSTIT Somliga kvinnor drabbas ibland av tätt recidiverande cystitepisoder.


Detta beror på en ökad kolonisering med uropatogena tarmbakterier i den vaginala mikromiljön. Låtarna Vi måste höja våra röster, Vi är många och Törnrosa har också inkluderats på flertalet andra samlingsskivor med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg