torsdag 15 februari 2018

Skilsmässa

Med vårt stöd får ni hjälp direkt. Få tid för möte med er personliga rådgivare redan idag. Telefonrådgivning eller i möte. Vi kan all familje- och affärsjuridik!


Ladda hem checklistan idag. Planera begravningen hemifrån.

Det är tingsrätten som beslutar om skilsmässa. Med skilsmässa menas både äktenskapsskillnad och upplösning av registrerat partnerskap. Därför ger vi dig nu möjlighet att på ett enkelt och smidigt sätt snabbt få tillgång till psykologisk behandling direkt från ditt vardagsrum. Att komma över en skilsmässa är oftast inte en lätt process.


Det kan ta en lång tid att läka alla sår och plocka upp sig själv. För att få skilsmässa vänder du dig till tingsrätten. När tingsrätten har beslutat om skilsmässan skickar den ett meddelande om det till Skatteverket som registrerar skilsmässan i folkbokföringen när den är slutgiltig.


Ni kommer nu att skiljas. Hur lång det tid det tar för tingsrätten att besluta om skilsmässa beror på hur omständigheter ser ut i just ert fall.

Vid skilsmässa Som huvudregel bör man alltid skriva ett bodelningsavtal i nära anslutning till skilsmässan annars finns risk för att ena maken eller makan flera år senare kräver en bodelning. Det finns nämligen möjlighet att kräva bodelning i flera år efter en skilsmässa. Gemensam ansökan om skilsmässa (e-tjänst) Blankett.


Man skiljs från någon man älskat, eller fortfarande älskar. Mitt i allt finns också praktiska och ibland svåra juridiska frågor som behöver lösas kring bosta ekonomi och kanske barn. Skilsmässa Juridik, känslor, forum, tips m. Här hittar du all information du behöver för din skilsmässa. Juridiska regler, men även tips på hur du kan undvika eller gå vidare med din skilsmässa. Inom islam är skilsmässa tillåtet men avråds generellt ifrån.


Man kan säga att skilsmässa är den minst omtyckta av alla tillåtna handlingar. En separation eller skilsmässa kan vara svår för alla inblandade. Som föräldrar är det viktigt att försöka samarbeta kring barnen och ge dem stöd.


Hur ansöker man om skilsmässa ? Därefter påbörjas i vissa fall en betänketid. Att ansöka om skilsmässa (eller äktenskapsskillnad som är den korrekta juridiska termen) är inte komplicerat. Vi beställer ”personbevis för skilsmässa ” åt er via Skatteverket.


Handlingarna måste skrivas under av er båda. Ni skickar in er skilsmässoansökan tillsammans med personbevisen för skilsmässa till tingsrätten. Om du får premiepension från din partner upphör inbetalningarna.

En skilsmässa eller separation kan påverka pensionen. Sparandet ska delas, och det gäller oftast också det privata pensionssparandet om du har något. Mitt namn är Andreas och jag är en av initiativtagarna till denna portal.


Förutom min egna skilsmässa - en komplicerad med två små barn - jobbar jag dagligen med att hjälpa personer i komplicerade relationer. Fler artiklar hittar du i följande artikelserier: Familjeadvokaten, Psykologen svarar och Sant och falskt om kärlek. Att skilja sig i Sverige går snabbt och är relativt okomplicerat. Det första steget är att skicka in en ansökan om skilsmässa till tingsrätten.


Tingsrätten upplöser sedan äktenskapet genom dom. Om du vill få hjälp med att göra denna ansökan är du välkommen att klicka här. Var noga med att inte använda ditt barn som samtalspartner om din sorg och smärta kring detta, om hur illa du tycker att barnets pappa eller mamma har betett sig mot dig, även om du kan ha rätt i vad du tycker.


Men en skilsmässa handlar inte bara om att säga hej då till en person man trodde att man skulle dela livet med. Det medför också en lång rad praktiska besvär. Här är råd som gör skilsmässan lite mindre komplicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg