onsdag 10 februari 2016

Hur tidigt kan man ta ett graviditetstest

Så om du exempelvis väntar din mens den 15:e i månaden kan du testa så tidigt som den 10:e. Ta hjälp av vårt användbara beräkningsverktyg ”När du ska testa” för att ta reda på när du kan testa med Clearblue Early Detection graviditetstest – som ger dig resultat tidigare än alla andra test. Om du försökt att bli gravid länge så vill du säkert ta ett graviditetstest så snabbt du bara kan. För att svara på frågan när man kan göra ett graviditetstest så behöver man också veta hur ett sådant test fungerar.


Längre ner på sidan får du svar på när du tidigast kan göra ditt gravtest.

Hur tidigt kan man då testa? Generellt kan man säga att chansen för att se ett positivt resultat på graviditetstesten är större ju tätare på den förväntade menstruationsdagen man testar, eller om den dagen redan har passerats. Där får man veta hur man tar graviditetstestet och hur man läser resultatet.


De olika graviditetstesterna kan ha olika känslighet. Därför kan vissa tester visa resultat något tidigare än andra. Dagens tester är mycket pålitliga och visar resultat med 99. Nu vet du när man kan ta graviditetstest.


När kan man göra graviditetstest – hur tidigt kan man testa?

Gravidhormonet hCG kan mätas i blod från och med att ett embryo har implanterats i livmoderslemhinnan. Implantationen sker ungefär en vecka efter ägglossning och befruktning, och cirka en vecka före nästa förväntade mens. Det finns olika sorters tester som är olika känsliga och kan ge svar olika tidigt. Så gott som alla tester visar ett säkert svar samma dag som mensen skulle ha kommit.


Om du inte vet när mensen ska komma kan du lita på ett graviditetstest tre veckor efter ett oskyddat slidsamlag, eller ett försök till befruktning. När man använder gravtest i hemmet finns det tre primära misstag kvinnor gör. Du kan bli överväldigad eller bedrövad när du försöker ta reda på om du är gravid så tidigt som möjligt. Jag vet svaret, men ändå googlar jag hoppas att jag kan testa liiiiite tidigare. Till alla ni kunniga: hur tidigt kan man ta ett graviditetstest ? Man brukar räkna från sista mensens första dag, och om nästa mens inte kommer i tid kan du göra en graviditetstest ( veckor ). Om däremot mensen är oregelbunden kan man behöva göra testen vid flera tillfällen.


Känsliga graviditetstest är trots sin känslighet, oftast väldigt säkra graviditetstest. Ett känsligt graviditetstest kan därför vara utmärkt för dig som. Att ta ett blodprov kan ge ett mer exakt svar om hCG-nivåerna i kroppen jämfört med ett urinprov. Dessutom kan du börja bedöma fostrets utveckling tidigt genom att ta upprepade blodprov. Vanligtvis brukar man inte börja undersökningarna förrän graviditetsvecka och då gör man bland annat ett ultraljud.


Med andra ord kommer alltid en hög kvalitétsnivå först.

Olika tester ger svar olika tidigt. Men alla typer av graviditetstester ger ett säkert svar senast då den uteblivna mensen skulle ha startat. Har du oregelbunden mens eller inte vet när den ska komma så kan det vara lämpligt att ta testet cirka tre veckor efter ett oskyddat vaginalt samlag. Men det finns de kvinnor som även vill testa sig tidigt av andra anledningar än ren nyfikenhet eller oro. Det kan handla om att hon tar mediciner som kan skada ett eventuellt foster och som skulle kunna leda till missfall.


Hur läser man av graviditetstestet ? En programserie där Familjelivs barnmorskan Aleksandra Nived svarar på era frågor och funderingar. På papperna som vi fick med hem står det att man ska göra graviditetstest ca dagar efter ET. Du behöver inte leva i ovisshet. Det säkraste sättet att ta reda på om du är gravid är att göra ett graviditetstest. Testet kan du göra hemma.


Prova Clearblue eller Apotekets. Det allra säkraste sättet att få reda på om du är gravid är att ta ett graviditetstest , men det visste du såklart redan. Det är enkelt och du får svar direkt. Försöker du bli med barn kan de där veckorna innan det är dags att ta testet kännas evighetslånga – och då börjar man gärna leta efter alla tänkbara väldigt tidiga tecken på graviditet. Ett vanligt graviditetstest visar om det finns halter av hormonet hCG i urinen, men mäter inte de exakta nivåerna.


Ett blodprov kan ge ett mer precist svar och på så vis bekräfta en graviditet i tidigt skede. Alla graviditetstester fungerar genom att de mäter hormonet hCG i urinen. Några tester visar ett positivt resultat genom att ett streck uppstår bredvid kontrollstrecket, men det finns också digitala tester som är extra tydliga genom att visa resultatet i text.


När man kan göra testet beror på vilket test du väljer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg