tisdag 7 juni 2016

Bli fri från medberoende

Utbildningen sker via en video-onlineplattform som heter Zoom. Du kan delta från hela Sverige. Ingen förkunskap behövs.


För ett tag sedan fick jag frågan av en bloggläsare hur man konkret gör för att bli fri från sitt medberoende. Det finns inget klockrent och rakt svar. Men jag ska ge mig i kast med att ge några tips här! Att bli fri från sina medberoendebeteenden är en process. Kom in och se andra utgåvor eller andra böcker av samma författare.


Boken har st läsarrecensioner. Skickas inom 2-vardagar. Det går att ta sig ur ett medberoende , men det krävs en del arbete och hjälp. Bli fri från ett medberoende.


Bli fri från medberoende

Ofta är medberoendet ett väldigt inarbetat beteende. Ett bra första steg att sluta vara medberoende kan vara att gå en anhörigkurs eller anhörigvecka. Där kan dina behov kan utforskas i en trygg miljö. Jag samlar ett gäng kvinnor med egna erfarenheter av medberoende. Vi ses i en lokal på Södermalm i Stockholm, tre veckor i rad.


Varje vecka har ett eget tema och denna vecka talar vi om att vara en ”reagerare”. För en missbrukare innebär detta att sluta med sin drog men för den som är medberoende handlar det om att göra sig fri från missbrukaren. Ett bra steg i rätt riktning är att börja gå i terapi för att bygga sin självkänsla och få stöd och hjälp av någon professionell att våga ta steget att bli fri från missbrukarens grepp. Som hon sedan skriver i boken Djävulsdansen – bli fri från medberoende : ”Att alltid tänka på någon annan före sig själv blir en livsstrategi som en dag inte längre är särskilt hälsosam. Vart tog den söta lilla flickan vägen?


Bli fri från medberoende

Du hjälper bara den människan att stanna kvar i sina destruktiva vanor och beteenden. Medberoendet till pappan blev en pojkvän blev en ny man blev…”. Det är samma sak på en arbetsplats, det finns massor av människor som är medberoende sin chef, arbetskompisar etc.


Du är värd ett liv i frihet så mitt bästa råd till dig är att ställa krav på förändring, och mena det, inga tomma hot, eller lämna. När vi som vuxna sedan får en känsla av att vi kan bli uteslutna, att det finns villkor för vår existens, eller när en känsla blir för stark eller att någon kommer oss för nära så väcks såret inom oss från när vi var små. Såret som är hur vi inte kände oss respekterade och nu kan bli avvisade igen.


Bli fri från medberoende

Sakta men säkert kommer läsaren att förstå sin roll i djävulsdansen och träffsäkert, kärleksfullt och peppande stegvis guidas mot en egen plattform och ett självständigt liv. Med en varm ton och utifrån egna erfarenheter ger författarna goda råd och verktyg för att läsaren ska kunna påbörja den långa vägen från medberoende. Det är inte lätt att reda ut det här på egen hand. Här är fem tecken på medberoende : 1. Ett starkt kontrollbehov 2. Orimligt ställda krav på både dig själv och omgivningen 3. Vårt synsätt är att varje människa i sin kärna är frisk. Därför att det psykiska ohälsotillståndet är skapat av yttre faktorer.


Få hjälp att bli fri från överlevnadstillståndet. Se vilka mänskliga behov vi förnekar oss för att skydda oss från att bli svikna och. Spara i ny önskelista. Djävulsdansen : bli fri från medberoende Sanna Lundell, Ann Söderlund (Inbunden) Tipsa en vän 1kr Antal.


Beroendesjukdomarna är oerhört utbredda i vårt land och har visat sig vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg