onsdag 6 maj 2015

Känslan när man är kär

En känsla av trygghet är långt ifrån självklart i alla relationer. Så njut när den verkligen inträffar. När du hör en liten röst inom dig som säger det är okej att släppa guarden och du lyssnar på rösten, då är du kär , säger Johns-Carter. När du har varit kär ett tag brukar det kännas på ett annat sätt än i början.


Du skulle helt enkelt inte orka vara kär hela tiden.

En del har varit kära många gånger, andra har aldrig varit kära. Hur känns det att vara kär ? Kärlek är den vackra känslan av att vara nära en speciell person. Men alla känslor som är kopplade till kärlek är inte ”romantiska”.


Många av dem kommer faktiskt från hjärnan. Kär för mig är när man går runt ler dumt när man tänker på personen. När man är nervös för att träffa honom men ändå överlycklig.


När man har en flock elefanter i magen när man ses och när problemen med en relation blir snudd på obefintliga.

Fenyletylamin är ett annat ämne som finns i choklad och som kroppen själv tillverkar i stora mängder när vi är förälskade och som kan ge känslan av både glädje och eufori. Så visst när vi känner oss glada och lyckliga så kan det ju vara så att även sexlusten ökar, förklarar Ynette. Man beter sig lite konstigt Ja, killar är ju faktiskt människor och är precis som alla andra. Vi beter oss lite konstigt när vi börjar bli kära , bara för att vara säker på att känslorna är ömsesidiga. Appen Privatliv är ett extra tillgänglig material om känslor , relationer och sex.


Målgruppen är ungdomar inom särskolan och appen är utvecklad av Zafire Vrba och Nathalie Simonsson tillsammans med elever ur grundsärskola och gymnasiesärskola. Att vara kär och älska någon är en fantastisk känsla. Men att bli kär funkar olika för alla. Medan någon faller lätt för en person behöver någon annan mer tid på sig. Och ibland är det lätt att bli kär , men svårare att acceptera att så är fallet.


Trots att du inte längre är nykär så har du ju ändå känslor för din andra hälft. Se till att stanna upp och känn efter ordentligt. Dina vänner är bekymrade När man hamnar i en negativ relationsbubbla tänker man inte alltid klart. I en undersökning kom forskare fram till att män och kvinnor rankade personer av det motsatta könet som mer eller mindre attraktiva när de uttryckte olika känslor.


Kvinnor sågs som mest attraktiva när du var glada och minst attraktiva när de såg stolta ut. För männens del var det tvärt om. Du kommer på dig själv med att testa helt nya saker.

När jag kommer hem från kommunhuset och inte orkar handla är jag oerhört tacksam att min kära hustru lagat mat åt mig som jag sen får ta ur kylen. Då kanske hans känslor för dig blir lite klarare också ifall du drar undan dig ett tag. Jag tror den killen som du är kär i kommer tycka det är jobbigt med dina känslor för honom. En av femtio har varit kär i någon annan än sin partner så länge de kan minnas. I ett good enough-förhållande kan man låta sig ha känslor för någon annan, när man vet att det är personen man har ett förhållande med som gäller.


Känslorna för den andre kan vara mer som en sexuell fantasi, säger Katerina Janouch. Bara att man har varit modig nog att berättat för den man är kär i att sådant är fallet. Känslor man har för andra är för den personen, det är nästan egoistiskt att behålla dem själv. Skriv gärna ner vad du kommer på utan att tänka alltför mycket – när inte ”censuren” är påslagen kan man få nya värdefulla insikter. Prata med vänner och (om du är i en relation) med din partner om dina förväntningar, dina besvikelser och ta hjälp av dem för att förstå dig själv bättre.


När hjärtat slår så snabbt och hårt kan ytliga blodkärl i kroppen vidga sig. Det är så jag resonerar. Ett hjärta som pumpar snabbt kan också göra det svårt att sova om nätterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg